Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  United Media: Фантомска фирма Супернова обмањује јавност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2020.

Аутор: Бета Извор: Данас

United Media: Фантомска фирма Супернова обмањује јавност

Компанија Јунајтед Медиа (United Media) саопштила је данас да је непријатно изненађена „неистинима“ које је објавила Телекомова „фантомска“ фирма „Супернова“, „обмањујући целокупну јавност“ да је та компанија онемогућила праћење сопствених канала за 210.000 домаћинстава уз тврдњу да су доставили високу цену и неповољну понуду.

„Понуда Јунајтед медије за наставак сарадње била је продаја програма за све Телекомове кориснике или да се уговор потпише са фирмама Коперникус, Радијус Вектор, Телемарк, Маско и Avcom која се представљају као део Супернове. Инсистирали смо да договор буде постигнут на транспарентан и тржишан начин, јер Супернова фактички не постоји осим као маркетиншки бренд, јер нису регистровани чак ни у Агенцији за привредне регистре (АПР)“, наводи се у саопштењу.

Додали су да су због тога што „Супернова“ не постоји ни као правно лице имали сумњу да ли желе да купе њихов сигнал, „а онда га дистрибуирају путем унутрашњих уговора ко зна коме и где, а да ми не можемо да имамо никакву контролу над количином дистрибуције нашег програма“.

„Уговор са United mediom истекао је 31. децембра 2019. године. Апсурдно је да Телеком Србија своје кориснике обмањује да смо ми онемогућили гледање наших програма, када су они одбили да потпишу уговор. А подсећамо да је по закону Телеком Србија морао да обавести своје кориснике још пре 1. децембра да неће моћи више да гледају канале Јунајтед медије“, наводи та компанија.

Истакли су да се надају да ће „Телеком Србија“ због интереса својих корисника потписати уговор под транспарентним условима.

Да подсетимо,  преко кабловског оператера Супернова грађани више не могу да гледају телевизије Н1, Спорт Клуб, Pikaboo, Vаvоом, Синеманија, Лов и Риболов и Гранд. 

Супернова је раније саопштила да је покушала да постигне договор са United media о дистрибуцији њихових канала али да на крају ипак није постигнут договор, наводећи да је United media доставила неповољнију понуду у односу на то што су имали кабловски оператори у претходном периоду.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси