Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СББ: Држава нам на нерегуларан начин забрањује постављање кабловске мреже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2020.

Извор: Н1

СББ: Држава нам на нерегуларан начин забрањује постављање кабловске мреже

Грађани Србије немају право да бирају слободно шта ће од програма да гледају и преко ког кабловског оператора, јер је власт у Србија очигледно донела одлуку да забрани постављање СББ мреже, наводи СББ у саопштењу.

Како наводе, и поред чињенице да су упозоравали јавност да им се забрањује да приступе корисницима у многобројним градовима од Суботице до општине Горњи Милановац, у којима су председници локалне самоуправе из Српске напредне странке, опструкцији су изложени и у Београду.  

"У насељу Борча и поред писаног одобрења стамбених заједница да желе кабловски програм у понуди СББ-а, противзаконито и без икакве надлежности Комунална инспекција Палилуле издаје налог СББ-у да се већ постављена опрема у зградама демонтира. Да ће компанија СББ бити изложена неоснованим нападима било је јасно још у новембру, када је заменик градоначелника Горан Весић измислио да је улице у Борчи раскопала и у блату оставила екипа СББ-а".  

Додаје се да се и ЈКП "Зеленило" које је до скора издавало сагласност по прописима које уређује закон, изненада ставља у позицију тумача прописа из области планирања и изградње за које нису надлежни, покушавајући да онемогуће СББ-у да обавља делатност електронских комуникационих мрежа и услуга.  

"Упозоравамо све надлежне органе да овакав третман према једном од највећих инвеститора није забележен ни у једној од земаља у којима послујемо и да је јасно да се овим нерегуларним забранама СББ-у онемогућава слободан рад. Како је могуће да у местима где је прво мрежу поставио Телеком не постоји могућност да то учини и СББ ако је тржиште слободно? Више је него очигледно да се држава поново ставља у заштиту другог оператора омогућавајући Телекому да у појединим местима, попут Борче, имају монопол. Компанија СББ ће због прогона коме је изложена и због неравноправног третмана поднети тужбе пред домаћим и међународним судовима".

СББ је део United Grupe у оквиру које послује и Н1.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси