Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе и информисања поднеће данас захтев за покретање прекршајног поступка против магазина „Време“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2020.

Извор: Министарство културе и информисања

Министарство културе и информисања поднеће данас захтев за покретање прекршајног поступка против магазина „Време“

Министарство културе и информисања поднеће данас захтев за покретање прекршајног поступка против магазина „Време“ због тога што је у чланку под насловом „Зло вреба са киоска“, објављеном 16.1.2020. године, поступљено противно Закону о јавном информисању и медијима.

Преношењем насловних страна таблоида против којих је већ поднет захтев за покретање прекршајног поступка, магазин „Време“ изнетом информацијом повредио је право или интерес малолетника односно прекршио законске одредбе којима је прописано да се малолетник не сме учинити препознатљивим у информацији која може да повреди његово право или интерес.

Министарство културе и информисања наставиће да реагује у складу са својим надлежностима сваки пут када дође до кршења медијских закона и случајевима у којима постоји опасност угрожавања безбедности и личног интегритета малолетних лица.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси