Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дарија Ранковић: Борбена Ваљевка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2020.

Аутор: Катарина Живановић Извор: Данас

Дарија Ранковић: Борбена Ваљевка

Упад у просторије редакције портала Kolubarske.rs последњи је у низу напада на главну и одговорну уредницу, и оснивача овог медија, Дарију Ранковић.

Више од три године она је дежурна мета локалних моћника, којима се не допада што се Дарија професионално бави својим послом – објективно, непристрасно и независно, па открива корупцију и малверзације локалних власти и њихових послушника.

Она је редовна мета ваљевских медија, међу којима је и портал Колубарски инфо, као пандан Колубарским. Само у једном од текстова на тему „Дарија Ранковић“ види се објективност и непристрасност локалног гласила.

Тако је Дарија „дежурна ваљевска мрзитељка“, „неупућена персона са жељом да себе представи као зрелу новинарку“, па се констатује да је „неупућеној самопрозваној новинарки очигледно зафалило капацитета у можданим ћелијама да разуме…“ и закључује да је „највећи број Ваљеваца одавно схватио да су Даријини текстови готово увек инспирисани личним анимозитетом и мржњом“.

Дакле, само поглед на један текст илуструје оно са чиме се новинарка годинама бори, у малој средини где се сви знају.

Таквих текстова је било прегршт, а пре обијања просторија Колубарских, кулминација увреда и напада била је порнографска фото-монтажа са Даријиним ликом.

„Нећу одустати па макар ме и физички напали“, изјавила је ова храбра новинарка која не одустаје, а ни напади на њу не престају. Полиција и тужилаштво ћуте, тј. сматрају да нема основа да било кога гоне и да она може, ако хоће, да поднесе приватну тужбу.

Дарија Ранковић је рођена 1961.

Апсолвент је економије а новинарством је почела да се бави у радио Ваљеву (1989-94), потом у радио Патка (од 2005. главна и одговорна уредница).

Добитница је признања „Ваљевац личност године“ Ревије Колубара за 2013. У мају 2014. основала је Колубарске.рс – Независне интернет новине Колубарског округа, које су за кратко време постале значајан и популаран медиј.

Радо цитира Лазу Костића: „Онај ко је и сам роб, никада неће ослободити другог!“. Воли руске класике, француске филмове, италијанске ципеле и домаћу музику. У Ваљеву је највише нервира бахатост, примитивизам, простаклук, све мање духа и радости, а све више туге и очаја. „И, наравно, безидејност власти“. Удата је, нема деце.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси