Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одбор и директор Агенције за борбу против корупције обећавају бољи однос према медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2020.

Извор: www.acas.rs

Одбор и директор Агенције за борбу против корупције обећавају бољи однос према медијима

На редовној седници Одбора Агенције за борбу против корупције разматрана је и актуелна ситуација у вези са сарадњом са медијима и медијским извештавањима о активностима Агенције.

Заједнички закључак Одбора и директора Агенције за борбу против корупције је да постоји простор за унапређење ове сарадње.

Свесни великог интересовања медија за рад Агенције, као и њене одговорности у погледу остваривања права јавности на информисаност, постигнута је сагласност да сарадња са медијима мора бити континуирана, конструктивна и обострано коректна.

Свакодневно суочена са великим бројем новинарских питања Стручна служба Агенције ће уложити додатне напоре да свако питање након предметне обраде и увида у регистре и базе података, добије адекватан одговор.

Одбор и директор Агенције рачунају на разумевање јавности и медија да у погледу пружања одговора на питања која се тичу поступака који су у току или приступа информацијама од јавног значаја, личним и тајним подацима, Агенција мора поступати у складу са законом.

Органи Агенције изузетно цене допринос истраживачког новинарства сталној борби против свих облика коруптивног поступања, па кадровским јачањем и формирањем посебног сектора задуженог за сарадњу са медијима и организацијама цивилног друштва унутар Агенције, показује спремност за унапређење сарадње са новинарима на принципима отворености и одговорног понашања.

Коректан и партнерски однос са медијима важан је предуслов заједничке борбе против корупције закључили су Одбор и директор Агенције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси