Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво ипак реаговало због насловних страна таблоида
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2020.

Аутор: Милијана Рогач Извор: Истиномер

Тужилаштво ипак реаговало због насловних страна таблоида

Прво основно тужилаштво у Београду формирало је предмет поводом детаља изјава осумњиченог Н. Ј. који су осванули на насловним странама два таблоида, потврдили су за “Истиномер” из ове институције. Следе провере да ли има елемената, како кажу, за поступак који би се водио по службеној дужности.

Језиви детаљи отмице и злостављања девојчице из Ниша објављени су на насловним странама “Српског телеграфа” и “Информера”. Министарство културе и информисања је оштро реаговало, поднело је прекршајне пријаве и обратили су се и Републичком јавном тужилаштву. На питања “Истиномера” о евентуалној даљој реакцији, стигао је одговор из Првог основног тужилаштва у Београду.

“На Ваш захтев од дана 09.01.2019. године, обавештавамо Вас да је Прво основно јавно тужилаштво у Београду формирало предмет поводом детаља изјаве осумњиченог Нинослава Јовановића о злостављању девојчице М. К. који су објављене у писаној штампи, те ће предузети радње у циљу утврђивања да ли су се у радњама било ког лица стекли елементи неког од кривичних дела за које се гони по службеној дужности”, наводе из Првог тужилаштва.

У међувремену, огласило се и Више тужилаштво у Нишу које води истрагу о овом случају.

„Имајући у виду садржину појединих новинских текстова, везано за кривични поступак који је покренут против окр. Нинослава Јовановића из села Малча, Више јавно тужилаштво у Нишу саопштава да неће посебно коментарисати начин на који медији извештавају јавност, с циљем избегавања секундарне виктимизације малолетне оштећене”, стоји у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, како преноси Раскрикавање.

Борислав Радоњић, ПР Вишег тужилаштва у Нишу није могао прокоментарише за Раскрикавање да ли ће се бавити овим случајем због евентуалног цурења података из истраге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси