Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вулетић: Поткопава се углед РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 12. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Вулетић: Поткопава се углед РТС

Не само тренутним, већ дуготрајним притиском на РТС, поткопава се углед јавног сервиса у јавности, рекао је Председник Управног одбора РТС Владимир Вулетић за Радио Београд 1.

Јасно ми је да поједини лидери опозиције, блиско повезани са разним комерцијалним медијским кућама и мрежама критикују и то је њихово право, али мислим да се дуготрајном кампањом не подрива само РТС, већ и сама идеја јавног медијског сервиса“, навео је Вулетић.

Он је рекао да се плаши да би такав притисак могао да се дугорочно врати „као бумеранг“ читавој јавности.

Вулетић подсећа да јавни сервис није само информативни програм, већ коректив онога што имамо прилике да гледамо на приватним станицама, и истиче да тиме РТС врши своју законом предвиђену функцију.

Независност уређивачке политике би морала да буде светиња и сваки притисак на то, и ту пре свега мислим на ову врсту притиска, а не на то да неко оцењује или критикује, не омогућује такву независност, рекао је Вулетић.

Он је додао да се мора препустити уредницима и новинарима да самостално процењују шта је њихов задатак и како би то требало да изгледа.

Вулетић је истакао да је поткопавање јавног сервиса поткопавање институција и да је у времену свеопште комерцијализације“, јавни сервис непоходан, будући да емитује и програме који нису комерцијални, а јесу од интереса за грађане.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

14.12.

2019.

boban [нерегистровани] у 15:22

Zasto nam vredjate inteligenciju???

Vesti,Dnevnik,informacije ,nisu stvar uredjivacke politike i necije selekcije.Sve sto je gradjanima vazno za donosenje odluke glasaca u vreme izbora mora biti u informativnom programu RTS.Ako krijete placke kao u Krusiku, neosnovano hapsenje heroja,terorizam u Savamali,velike proteste ispred vase zgrade,prodaju PKB-a za 5 puta nizu cenu od trzisne...vi ucestvujete u izbornoj prevari.Glasaci ne dobijaju sve potrebne informacije za donosenje odluke pri glasanju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси