Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Удружење тужилаца тражи да власт осуди изјаву Симоновића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Удружење тужилаца тражи да власт осуди изјаву Симоновића

Удружење тужилаца Србије (УТС) позвало је највише представнике извршне власти да осуде изјаву бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и на тај начин покажу да не деле његов став.

УТС наводи да ће власт тако разуверити заменике јавног тужиоца у Србији да је нормално да им јавни званичници упућују упозорења зато што раде свој посао.

Како се наводи у саопштењу УТС-а, свака директна или индиректна претња јавном тужиоцу је озбиљна и узмемирујућа.

"Изјава Симоновића очигледно представља притисак и на све друге заменике јавног тужиоца који се нађу у истој ситуацији да поступају у предметима у којима су потенцијални осумњичени јавни званичници", пише у саопштењу.

Симоновић је у четвртак на суђењу због паљења куће новинара Милана Јовановића, између осталог, рекао да "тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац".

УТС наводи да такав исказ јасно представља стављање у изглед тужиоцу, шта се може десити са његовом каријером уколико не поступи на начин повољан по окривљеног.

Саопштењу УТС придружили су се и Друштво судија Србије, Европски покрет у Србији, Комитет правника за људска права, Транспарентност Србија, Центар за правосудна истраживања и Београдски центар за људска права.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси