Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари се селе у Радио Београд
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2019.

Аутор: Д. П. , Л. В. Извор: Данас

Савез за Србију данас (петак) од 12 до 20 сати држи РТС у блокади упозорења

Новинари се селе у Радио Београд

Због блокаде зграде РТС-а коју је најавио опозициони Савез за Србију, део новинара и техничара који раде информативни програм Јавног сервиса преселиће се данас у зграду Радио Београда у Хиландарској улици.

То је, како сазнаје Данас, одлучено у врху Јавног сервиса, како би програм током опозиционе блокаде могао несметано да се емитује.

Лидери, чланови и активисти Савеза за Србију данас ће од 12 до 20 сати блокирати сва три улаза у Радио-телевизију Србије. Биће то мирна блокада упозорења у нади да ће новинари те медијске куће почети професионално да се баве својим послом јер је осам година блокирана истина на јавном сервису, најавио је на јучерашњој конференцији за новинаре Вук Јеремић, председавајући Савеза за Србију.

Он је рекао да се на РТС не могу видети интервјуи са узбуњивачем из Крушика Александром Обрадовићем, Маријом Лукић, која је због сексуалног узнемиравања тужила председника општине Брус, новинаром којем је спаљена кућа Миланом Јовановићем, прича о поштарима који штрајкују, као ни прича о томе да су службеници Безбедносно-информативне агенције на листи санкција САД.

Према његовим речима, Савез је спреман на присуство батинаша и грађанки које ће Српска напредна странка евентуално послати да брани РТС.

– Спремни смо на сваки трик и провокацију која ће бити разматрана у кругу (председника Србије) Александра Вучића, Владимира Бебе Поповића, (власника Пинка) Жељка Митровића и (уредника Информера) Драгана Вучићевића – рекао је Јеремић.

Он је истакао и да полиција није дала дозволу за одржавање скупа, као и да се у образложењу наводи да скуп није уредно пријављен, односно није пријављен минимално пет дана пре одржавања.

– Ако полиција покуша да нас спречи, нека свако ради свој посао. Ако хоће да нас хапсе, нека нас хапсе – рекао је Јеремић. Он је упитао да ли су „спонтани протести“ грађана против опозиције били пријављени и додао да према информацијама којима располаже опозиција ти скупови нису били пријављени.

Упитан да ли су свесни опасности да ће власт рећи да они желе да се мешају у уређивачку политику РТС или да ће напасти неке друге медије, Јеремић је рекао да они у блокаду иду као грађани који се осећају ускраћеним за информације.

Јеремић је позвао све грађане који желе да пруже подршку да у том периоду дођу испред РТС-а.

Без одговора на писање Информера

На питања да прокоментарише писање листа Информер и речи државне секретарке у МУП Биљане Ивковић о повезаности с дрогом, Драган Ђилас, један од лидера СЗС, упитао је да ли новинари мисле да је нормално да постављају питања на основу онога што пише Информер.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси