Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка “Курира” Љиљана Станишић нападнута: Тукли је и претили њеној деци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2019.

Аутор: Љ. Т. Извор: Блиц

Новинарка “Курира” Љиљана Станишић нападнута: Тукли је и претили њеној деци

У ноћи између 4. и 5. децембра новинарку Љиљану Станишић напале су три особе испред локала на Врачару, ударале је, шутирале и отимале телефон, да би јој затим поручули “да ће јој заклати децу”.

Поводом напада на новинарку “Курира” Љиљану Станишић, данас је у 12 часова одржавана конференција за новинаре. Љиљана је нападнута у ноћи између 4. и 5. децембра само зато што су људи који су седели за суседним столом у ресторану у којем и она била помислили да их снима. Пратили су је по изласку из локала, а када је то приметила отворено су јој претили. Безуспешно је покушала да им објасни како ништа није снимала, али је вербални сукоб прерастао у физички.

Рајко Недић, одговорни уредник “Курира” је отворио конференцију и нагласио да се нису одмах огласили јер им је тако саветовано због истраге. Потом је Љиљана Станишић испричала шта је све проживела те ноћи.

- Била сам са пријатељима у једном ресторану на Врачару. Нормалан ток вечери се претворио у праву драму, а у тренутку када сам Ненаду Стојановићу, власнику једног ресторана у Београду, показала Инстаграм профил желећи да разменимо ту друштвену мрежу, особе које су седеле иза мојих леђа су умислиле су да их снимам. Чула сам када је једна од њих рекла: “снима нас”. У том моменту их нисам снимала, као што сам рекла. Нисам обраћала пажњу на њихове коментаре. Кренула сам кући, на неких двадесетак метара од ресторана зауставио ме је дечко који је седео иза мене, а у друштву тих људи. Не познајем све људе за столом, мада сам једну девојку препознала. Тај дечко који ме зауставио желео је да легитимише и интересовао се да ли сам новинарка или нисам. Рекла сам да јесам. Тражио је да обришем снимак који није постојао у телефону. С обзиром на то да нисам ништа радила што би њих могло да угрози... Предложила сам му да позовемо полицију и да уз њихово присуство покажем да немам ништа. Окренула сам број, од страха сам укуцала погрешан број. Звонила сам и нико се није јавио. Приметила сам да долазе друге особе, једна девојка и мушкарац - рекла је Станишићева пред присутним медијима и наставила:

- Тражили су да им предам телефон и да им све покажем. Како то нисам желела да урадим, поново сам предложила да се позове полиција. Они су почели да ме ударају, шутирају, отимају телефон, вуку, а то је све трајало двадесетак минута. Све се дешавало на улици, било је људи, пролазника, таксиста, нико није реаговао. Молила сам да позову полицију и да ми је потребна помоћ. Нико није реаговао, да би ме поново вратили у ресторан, где су били моји пријатељи. Моји пријатељи су покушали да смире ситуацију, али су ми они већ отели телефон и тражили шифру. С обзиром на то да је то мој пословни телефон, да имам пословног материјала и приватних фотографија, нисам желела да им дам телефон. Расправа се наставила, вређали су ме. Женска особа је кренула да ме удари, одмакла сам се. Мада се ни не сећам да ли ме је ударила, јер колико су ме напољу ударали више нисам ни осећала бол. Измалтретирали су ме само зато што су мислили да их снимам, само због тога што сам новинар, само зато што сам мислила да радим свој посао. Ово није први пут да се дешава овако нешто новинарима - рекла је Љиљана Станишић.

Особе које су тукле новинарку Љиљану Станишић су упутиле и бројне претње њеној породици.

- Ту ноћ су изрекли бројне претње мојој деци. Рекли су: “Заклаћемо ти децу”. Још увек сам под стресом, не могу да верујем да се све десило. До сада сам писала и борила се против насиља, а сада сам жртва. Надам се да ће ти људи схватити да су погрешили. Модрице прођу, и хематом на глави, рука, подливи. Стрес остаје, страх исто, али и порука да овако нешто не треба да се понови - нагласила је Љиљана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси