Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Размотрени коментари и сугестије на Нацрт медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 12. 2019.

Извор: Танјуг

Размотрени коментари и сугестије на Нацрт медијске стратегије

Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је са члановима Радне групе за израду Нацрта медијске стратегије и са представницима медијских и новинарских удружења разматрала коментаре и сугестије на нацрт тог документа које је израдио експерт Европске комисије из Брисела др Франческо Шакитано, након што је Радна група усагласила отворена питања у том документу.

У коментарима које је експерт ЕК израдио, истиче се да је Радна група прихватила важне препоруке које су раније достављене и којима се знатно побољшава квалитет нацрта стратегије.

Нацрт медијске стратегије, у складу са процедуром, биће достављен на мишљење надлежним министарствима, након чега следи усвајање на влади, саопштила је Влада Србије.

Премијерка Брнабић истакла је да ће чланови Радне групе бити упознати са свим мишљењима надлежних министарстава, како би процес до краја и у целости био транспарентан и инклузиван. На данашњем састанку, чланови Медијске коалиције предали су председници владе Ани Брнабић списак захтева чији је циљ свеукупно унапређење медијске сцене у Србији, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио са сарадницима и представници Делегације ЕУ у Србији, партнера који сарађују у процесу израде Медијске стратегије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси