Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Највећа кинеска медијска групација посетила редакцију нашег листа: Сарадња шангајских и београдских "Новости"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 12. 2019.

Аутор: В. Н. Извор: Вечерње новости

Највећа кинеска медијска групација посетила редакцију нашег листа: Сарадња шангајских и београдских "Новости"

Представници две медијске куће сложили су се да су изазови и дилеме савременог новинарства исти и у Кини и у Србији.

ДЕЛЕГАЦИЈА највеће кинеске медијске групације СУМГ ("Шангај јунајтид медија груп"), коју је предводио њен потпредседник Ђи Јин, посетила је у понедељак редакцију нашег листа. Шесточлана група уредника и менаџера представила је своја издања, а посебно "Шинмин", шангајске "Вечерње новости". Колеге из Кине примио је главни и одговорни уредник "Новости" Милорад Вучелић са својим сарадницима.

Иако удаљени хиљадама километара, представници две медијске куће сложили су се да су изазови и дилеме савременог новинарства исти и у Кини и у Србији, посебно у погледу очувања штампаних издања у ери експанзије нових медија.

- Веома смо заинтересовани за сарадњу и да "Вечерње новости" буду наш партнер у Србији - нагласио је Ђи Јин. - Било би добро да "Вечерње новости" из Шангаја и из Београда успоставе ближе контакте, те да размењујемо медијске садржаје, организујемо заједничке форуме и размотримо друге видове сарадње.

Идеја о сарадњи добила је подршку домаћина, а главни и одговорни уредник представио је гостима сва издања и акције Компаније "Новости", која осим "Вечерњих новости" издаје и магазине, додељује признања "Најплеменитији подвиг", "Пјер", "Жанка Стокић", "Меша Селимовић"...

Гости из Шангаја представили су своју групацију, која има око 6.000 запослених, од којих 500 ради у дневним новинама "Шинмин" . Део групације су и два портала од којих један има 10 милиона улаза дневно, а и други готово исто толико.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси