Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС не стоји иза плаката који подсећају на насловницу НИН
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2019.

Извор: Танјуг

СНС не стоји иза плаката који подсећају на насловницу НИН

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, рекао је да Српска напредна странка не стоји иза акције лепљења плаката у Новом Саду, који подсећају на насловну страну НИН-а и да не зна ко је организатор те акције, коју, како каже, треба разумети као доказ да у Србији постоји слободно изражавање.

"То смо видели на насловним странама НИН-а. Према томе, ако је слободно изражавање, то значи да свако може да изрази своје мишљење, да залепи неки плакат , рекао је Мировић, одговарајући на новинарска питања након догађаја, који су заједнички организовали Покрајинска Влада и НАЛЕД, поводом три година спровођења Споразума о сарадњи.

Мировић каже да "ако желимо да градимо друштво у којем постоје кодекси и критеријуми, онда тога морају сви да се придржавају".

"Када је НИН признао да је направљена грешка, јер је то рекао њихов издавач, онда кажемо у реду. Као што је лепљење плаката са било каквом садржином која некога вређа ствар коју треба критиковати. Демократија значи слобода за све", каже Мировић и додаје да оно што свакако увек треба криитиковати јесте када неко некоме прети на најдиректнији начин, кад се крше права гарантована законом ", каже Мировић.

Упитан да ли сматра да су новинари оваквим чином постали мета и да их треба заштити, Мировић је одговорио да, ако се осећају угроженима, новинари би требало одмах да поднесу пријаву.

У ширем центру Новог Сада, као и на ободима града, синоћ су осванули плакати, налик на насловну страницу недељника НИН, а на којој је велика фотографија бившег комаданта ЈСО Звездана Јовановића, коме је суђено за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића уз наслов "Звездану ЈОвановићу свечано уручена НИН-ова награда" .

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду саопштио је да је Омладина ДС данас уклонила више стотинаових плаката и изразио сумњу да се је реч "о провидном трику," који крије да је реч о претњи новинарима који су у претходних неколико издања НИН-а како се тврди, открили бројне доказе о препродаји оружја у којој учествује власт.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

06.12.

2019.

Član od 1984. [нерегистровани] у 23:01

Koještarije...

Glodur NIN-a M. Ćulibrk je - posle objavljivanja broja sa belom naslovnom stranom - pozvao čitaoce da je popunjavaju svojim viđenjem stvari.

I onda se neko, očigledno kreativan - u kontekstu onog snajpera upreneog u šefa države, zbog kojeg se, odlukom izdavača, naslovna strana NIN-a i zabelela - zaista maestralno i beskrajno duhovito (sa nijansom crnog humora, doduše) poigrao slikom najpoznatijeg srpskog snajperiste i najpoznatijom srpskom, sticajem okolnosti baš NIN-ovom nagradom.

I, šta je tu pretnja, bilo kome?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси