Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари, обратите пажњу: Фонд солидарности УНС је добра прва помоћ и осигурање 24 сата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2019.

Аутор: Ј.С. Извор: Kurir.rs

Новинари, обратите пажњу: Фонд солидарности УНС је добра прва помоћ и осигурање 24 сата

Сви новинари, који су активно у том послу, али и они пензионисани, иако нису чланови Удружења новинара Србије (УНС), могу бити чланови Фонда солидарности УНС-а.

Овај фонд, који постоји читавих 50 година, даје бескаматне позајмице од 30.000 динара, које је могуће вратити у 10 месечних рата. Такође, чланови Фонда су 24 сата дневно осигурани и имају право на надокнаду штету у бројним ситуацијама, што је регулисано уговором са осигуравајућом кућом.

- Од почетка 2019. године 227 колега је узело бескаматну позајмицу од 30.000 динара, те је укупно из Фонда исплаћено 6.810.000 динара. Такође, сви наши тешко оболели чланови имају право на једнократну помоћ једном у две године - рекла је Вера Ракин, председница Извршног одбора Фонда солидарности УНС-а и додала да је новина да чланови Фонда који су старији од 85 година, а који су заправо почасни чланови и стога не плаћају чланарину, сада имају право и на наплату осигурања које је до сада било искључиво за оне који плаћају чланарине.

У случају инвалидитета, зависно од процента инвалидности, породици се исплаћује до 500.000 динара, у случају смрти као последици несрећног случаја 250.000 динара, а у случају смрти члана Фонда услед болести, 65.000 динара.

Чланарина се плаћа за календарску годину и од 2020. биће 1.500 динара за слободне новинаре, ветеране и пензионере или један одсто од месечне нето плате за запослене.

Више детаља на линку ОВДЕ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси