Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Равноселци успели да уђу на седницу Скупштине општине Врбас, екипи Н1 забрањено
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2019.

Аутор: Наташа Ковачев, Бета Извор: Н1

Равноселци успели да уђу на седницу Скупштине општине Врбас, екипи Н1 забрањено

Екипа Н1 једина је остала спречена да присуствује јавној седници Скупштине општине Врбас, на коју су дошли и мештани Равног Села како би се обратили одборницима поводом ситуације са пијаћом водом у свом селу. Мештанима је такође првобитно забрањено да присуствују али су у салу пуштени после расправе са портиром, који је екипи Н1 рекао да су "медији обезбеђени".

Како јавља репортерка Н1, на седницу Скупштине општине Врбас, којој Равно слео припада, пуштени су поједини локални медији, као и VOICE који је први и објавио вест да је мештанин Равног села на суду ослобођен плаћања рачуна за воду пошто она није за пиће.

Како јавља новинарка VOICE, која је успела да уђе у Скупштину Општине, шеф одборничке групе "Ослободимо Врбас" Драган Стијеповић тражио је образложење зашто Н1 не може да уђе, а председница Скупштине општине Врбас Марјана Мараш образложила је да Н1 није акредитован и да она улазак није забранила.

Колеге новинари кажу да им никада раније није тражена акредитација за присуство седницама.

Локална власт је у први мах улазак на седницу забранила и мештанима Равног Села, новинарима и опозиционим одборницима уз образложење да у сали нема места. Грађани су желели да се са скупштинске говорнице да обрате одборницима и с њима разговарају о проблему са неисправном водом у том селу.

Равноселци су у скупштинску салу пуштени тек после расправе са портиром, којем су говорили да је рад скупштина јаван и да грађани смеју да уђу у салу, исто као и новинари и одборници.

Представник грађана Равног Села Саша Мирковић рекао је новинарима на лицу места да су дошли са захтевима и да желе да их предају "својим одборницима и својим институцијама".

У захтевима траже од ЈКП "Комуналац" да до даљег обустави наплату воде у том селу, те да наплаћује само трошкове предузећа, да у село пошаљу цистерне са исправном водом док се не нађе трајно решење.

"Тражимо да сваког дана обданиште и школа буду снабдевени довољном количином свеже пијаће воде, као и остали становници Равног Села. Тражимо да се да увид у све радње које су до сада предузете, а пре свега уговоре са немачком банком о проширењу мреже и прикључењу места у којима је вода неисправна на врбаски водовод", рекао је Мирковић.

Додао је да је речено да ће тај пројекат бити завршен ове године, али се то није догодило.

"Помињу се неки нови рокови у 2021. години, али ми желимо да нас увере да заиста нешто раде, имамо ми стрпљења, али је оно сада већ на крају", рекао је Мирковић.

Он је донео и флашу воде из водовода у Равном Селу, која је видно запрљана и беле је боје, те је апеловао на надлежне да би "и њима било непријатно као родитељу да својој деци дају такву воду".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси