Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Думановић: Александар Обрадовић је херој
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2019.

Аутор: С. Чонградин Извор: Данас

Полицајац узбуњивач, за Данас, уочи говора на скупу подршке заточеном раднику Крушика у Ваљеву

Думановић: Александар Обрадовић је херој

На протест на Градском тргу, у Ваљеву, идем да дам подршку свим будућим грађанима који знају нешто о злоупотребама власти и других моћника.

Да дам подршку свим будућим узбуњивачима. Да их охрабрим – рекао је за Данас Милан Думановић, активиста Полицијског синдиката Слога, полицајац-узбуњивач.

Он је за Данас изјаву дао уочи митинга у петак у Ваљеву и прикупљања потписа за пуштање на слободу Александра Обрадовића, узбуњивача из Крушика. Описујући га као хероја, саговорник нашег листа истакао је важност људи који се одваже на то да у јавности кажу каквим су злоделима сведочили.

– Подржавам све те храбре људе и дајем подршку свим будућим узбуњивачима. Неопходна је велика храброст, али људи у нашој земљи су већ показали да је имају – рекао је Думановић.

Подсетимо, против Думановића и његовог колеге Младена Трбовића води се кривични поступак због одавања службених тајни пошто су медијима говорили о полицијској акцији у Поточарима, где су били ангажовани мимо закона. Поступак против њих уследио је након што њихових кривична пријава против надређених у МУП-у, укључујући и бившу секретарку УКП-а Дијану Хркаловић, због злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем. У кривичној пријави Думановић и Трбовић тврдили су они и њихове колеге из Одељења за опсервацију и документовање били ангажовани мимо одлуке суда и под лажним налозима, као и да су прикупљени подаци коришћени мимо закона.

Думановић је јуче у Ваљеву дао подршку Александру Обрадовићу, узбуњивачу из Крушика који је медијима доставио информације о умешаности Крушика и оца министра полиције, Небојше Стефановића – Бранка Стефановића у трговину оружјем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси