Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опроштај од Петрућија, бриљантног имитатора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 11. 2019.

Извор: РТС

Опроштај од Петрућија, бриљантног имитатора

У "Каменој сали" Радио Београда одржана је комеморација поводом смрти Бранислава Петрушевића Петрућија, дугогодишњег сарадника Радио Београда 202 и чувеног члана "Индексовог радио позоришта".

Бранислав Петрушевић Петрући преминуо је у 66. години и данас је сахрањен на Новом гробљу у Београду.

Његов колега Драгољуб Љубичић Мићко је на комеморацији рекао да је Петрући био "бриљантан имитатор", аутентичног хумора.

Бранислав Петрушевић је рођен 1955. године. Каријеру је започео на радију. На Првом програму Радио Београда био је сарадник у емисијама Време спорта и разоноде и Радио спорт.

Године 1984. глумио је у филму Мољац у режији Миће Милошевића. У марту ове године, обележио је 40 година рада и том приликом у Комбанк дворани извео је стенд-ап шоу Времеплов.

Када је реч о представама, његову представу Избори, јер сте ви то тражили, одиграну 100 пута, погледало је 85.000 гледалаца.

Био је ангажован и у представама Три прасета, Компликовани пренос, Исус се враћа кући. 

Велику популарност стекао је улогама у Индексовом позоришту са представама Тамо далеко је сунце, Источно од Рајха, За шаку гласова, Свет или ништа, Не остављај ме самог док химна свира...

Као члан Индексовог позоришта добио је Оскар популарности. 

Позната је и његова улога у трећем делу филма Хајде да се волимо 1990. године, у режији Александра Ђорђевића, који је погледало око пет милиона људи.

Бранислав је завршио Факултет организационих наука у Београду. 

У Електронско-рачунарском центру РТС-а био је запослен до 2003. године. 

Иначе, надимак Петрући, Бранислав је добио током рада у Радио Београду, где је једном приликом изјавио како би волео да буде глумац у Америци. Колеге су се нашалиле рекавши да би могао бити англосаксонски или италијански глумац, "нешто као Петрући Бренћи".

Надимак који је тада добио, остао је уз њега током целе каријере.

Бранислав је био ожењен има два сина.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси