Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НБС: Нико није тражио податке о девизним трансакцијама Keyconnection Media
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 11. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

НБС: Нико није тражио податке о девизним трансакцијама Keyconnection Media

У Народној банци Србије за Инсајдер кажу да им нико није тражио податке о девизним трансакцијама агенције Keyconnection Media d.o.o, у којој је директор телевизије Н1 Југослав Ћосић један од акционара, а који су објављени на друштвеним мрежама и у таблоидима.

У НБС истичу да би такве податке могли да доставе искључиво истражним или судским органима на њихов писани захтев, али да такав захтев никада нису добили.

Како преноси Н1, НБС је институција која контролише девизно пословање у земљи и која има обједињене податке о трансакцијама који су објављени на друштвеним мрежама и у таблоидима.

С обзиром на то да су такви подаци и према закону тајни, новинари Инсајдера упитали су НБС како је могуће да буду објављени у медијима.

У писаном одговору Народне банке је речено да они никада до сада нису добијали никакав захтев од било ког правног или физичког лица, а везано за податке о девизним трансакцијама привредног друштва Keyconnection Media d.o.o. Београд.

“Такве податке Народна банка не би могла ни да достави, чак и када би такав захтев добила”, наводи се у одговору Инсајдеру.

У НБС наводе да те податке могу да доставе искључиво истражним или судским органима на њихов писани захтев, али, како истичу, такав захтев, везано за привредно друштво Keyconnection Media d.o.o. нису добили.

“Наведене податке поседују банке преко којих се врше плаћања”, кажу у НБС, иако је реч о једном документу у којем су побројане трансакције које су ишле преко различитих банака.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси