Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трговци оружјем забрањена тема за режимске медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 11. 2019.

Аутор: К. Живановић Извор: Данас

Трговци оружјем забрањена тема за режимске медије

То што телевизије са националном фреквенцијом нису пренеле бар део конференције за новинаре на којој је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, оптужила председника Србије Александра Вучића да је лично посредовао у продаји оружја, није нимало изненађујуће.

Такође, њена сазнања изречена у Скупштини Србије нису могла да се прочитају ни у једном штампаном медију, сем у Данасу.

Изненађујуће, пак, јесте да омиљени политичар Пинка, Хепија и овдашњих таблоида, Војислав Шешељ, такође није завредео њихов простор ни време, иако је и он током дана одржао конференцију за новинаре. Тема је такође била трговина оружјем, узбуњивач из Крушика Александар Обрадовић и умешаност министра полиције Небојше Стефановића и његовог оца Бранка у повлашћеној куповини наоружања и препродаји по знатно вишој цени.

Шешељ је изјавио да би Обрадовића „прогутао мрак“ да је о својим сазнањима прво обавестио полицију, и такође је позвао МУП и тужилаштво да предузму одговарајуће мере према свима који су у војној фабрици Крушик кршили закон и уништавали компанију продајући приватној фирми производе испод цене.

Пинк је, додуше, пренео део излагања лидера радикала уз сопствену интерпретацију, али вест о томе није се могла прочитати нити чути нигде сем у Данасу и на Н1.

Зашто је то тако, Шешељ каже да ћемо морати да питамо њих. На наше питање да ли ће од Миломира Марића или Предрага Сарапе тражити објашњење, одговара да хоће „ако га икад више позову“.

– Ништа нису пренели, али је Пинк нагласио да је Вучић мени одговарао цитирајући неку моју изјаву. Сем тога, ништа – истиче Шешељ за Данас. Упитан да прокоментарише наводе да је стао на стану Обрадовића по налогу Александра Вучића, јер је председник спреман да „Стефановића пусти низ воду“, али да би уместо њега то неко други требало да учини, лидер радикала каже да су то глупости.

– То је моје мишљење о Обрадовићу и купопродаји оружја, на основу дужег размишљања и сагледавања чињеница које су изнесене у јавност. Оружје је продато испод цене приватној фирми, а то нико није демантовао. То је за мене суштина – наглашава Шешељ.

Бранко Чечен, директор Центра за истраживачко новинарство (ЦИНС), каже за Данас да не би да нагађа мотиве Шешељевих иступа, „али том човеку истина, закон и људскост никада нису били важни, па то није много ни битно“. Наш саговорник наглашава да Шешељ свакако није борац против корупције.

– Мени је занимљивије што Вучић, како ствари стоје, има око себе неколико особа које ће тешко померити јер превише знају, имају моћ, новац и следбенике, и нису наивни. Један од њих је свакако и Небојша Стефановић, који је, како чујем, постао честа тема Вучићевих разговора са представницима земаља развијеног Запада и самим тим и приличан баласт. А и већ су се сукобљавали њих двојица – истиче Чечен. Према његовим речима, ствар је утолико осетљивија што је сада Мариника Тепић имплицирала и самог Вучића у трговину оружјем.

– Све су то тачке притиска на Вучића у интензивним преговорима о Косову. Тако ће се коруптивни занос перјаница режима одразити и на несретно Косово. Ово је, укратко, метастаза Србије под СНС-ом и добар пример колико су корупција и гажење закона и институција деструктивне ствари – закључује Чечен.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси