Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Al Jazeera Balkans обиљежава осму годишњицу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 11. 2019.

Извор: Al Jazeera Balkans

Al Jazeera Balkans обиљежава осму годишњицу

Од првих вијести, симболично емитираних 11. 11. 2011. године, АЈB кроз све садржаје које припрема поставља високе професионалне и техничке стандарде те настоји понудити садржајан и информативан програм.

Al Jazeera Balkans, први news канал у регији и прва чланица Al Jazeera Media Networka изван арапског и енглеског говорног подручја, у понеђељак обиљежава осам година рада.

Од првог дана постојања репортерске екипе Al Jazeera Balkans доносе вијести и приче са свих кризних, локалних и свјетских, жаришта те покривају најважније догађаје не само на западном Балкану, него у цијелој Еуропи, на Блиском Истоку, у Сјеверној и Јужној Америци.

Уз централни студио у Сарајеву, Al Jazeera Balkans емитира вијести и припрема емисије у регионалним центрима у Загребу и Београду, а њезини дописници извјештавају из Скопља, Приштине, Ниша, Подгорице, Бање Луке, Љубљане, Лондона и Вашингтона.

Вијести, документарци, емисије...

Al Jazeerin портал и његови новинари, мултимедијалисти, коментатори и блогери донијели су бројне анализе актуалних догађања, али и многе људске приче, које су потакнуле акције за помоћ онима којима је то најпотребније.

Мишљења и блогови покрили су многе друштвене феномене на подручју југоисточне Еуропе, али и свугђе гђе Al Jazeera Balkans има публику.

Од првих вијести, симболично емитираних 11. 11. 2011. године, Al Jazeera Balkans кроз све садржаје које припрема поставља високе професионалне и техничке стандарде те настоји понудити садржајан и информативан програм.

Уз информативни програм и вијести које се емитирају од поднева до поноћи, приказане су стотине документарних филмова, велики број интервјуа и репортажа с терена, емисија попут Контекста и Контраста, Граница Истока, Објектива, Они побјеђују, Реците Ал Јазеери, Трибине и Спортског магазина, те Al Jazeera Businessa и Al Jazeera Свијета.

Бројне награде и признања

За свој рад је Al Jazeera Balkans добила бројна признања те постала прва телевизија с простора Балкана, али и први канал мреже Al Jazeera који је 2015. године добио Еутелсатову престижну награду.

Тиме је дошла у сами врх, испод којег су се нашли телевизијски дивови попут CCTV Newsa, Euronewsa, France 24, i24 News, Rai News 24 и других.

Такођер, Al Jazeera Balkans неколико је пута проглашена најпожељнијим послодавцем у Босни и Херцеговини те у медијском сектору.

Al Jazeera Balkans дио је телевизијске мреже Ал Јазеера са сједиштем у Катару, која је заувијек промијенила медије на Блиском истоку, али и дала другачији поглед на догађања у том и другим дијеловима свијета.

Медијска мрежа Al Jazeera је недавно обиљежила 23 године постојања.

Извор: Al Jazeera 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси