Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јовановић: Одакле Симоновићу подаци из пријаве коју смо доставили правобраниоцу? (ВИДЕО)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2019.

Извор: Н1

Јовановић: Одакле Симоновићу подаци из пријаве коју смо доставили правобраниоцу? (ВИДЕО)

Новинар Жиг портала Милан Јовановић каже да се све ради како би се одуговлачило суђење у случају паљења његове куће. С друге стране, наводи да им је стигла 16. пријава од адвокатског тима Драгољуба Симоновића, бившег председника општине Гроцка. Јовановић пита одакле Симоновићу подаци из пријаве коју су доставили општинском правобраниоцу, изражавајући уверење да му их је он пренео.

Прошло је 11 месеци откад је новинару Милану Јовановићу из Гроцке запаљена кућа. За то се суди некадашњем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, али суђење није одмакло даље од почетка. Једном је избегао суђење, једном се нису појавили адвокати. Истовремено Симоновић је чак тужио новинаре портала Жиг Инфо Милана Јовановића и Жељка Маторчевића и то све због текстова о, како наводе, његовим махинацијама док је био на челу општине. Јовановић додаје да је сада и 16. пријава стигла због писања текстова.

Занимљиво је да је адвокатски тим почео да шаље те пријаве након паљења моје куће, до тада никад нисмо добили ниједну пријаву, рекао је Јовановић у Дану уживо. Симоновић зна да је све то што смо писали и радили тачно, каже Јовановић, додајући да је то притисак на медије, и да им је циљ да угасе Жиг инфо. Јовановић сматра да свака од тих пријава мора да падне јер, како тврди, нема основа.

"Е сада, питамо се како је Драгољуб Симоновић дошао до података које смо ми доставили општинском јавном правобраниоцу, Одељењу за организовани криминал, тужилаштву, министарки правде, господину Вучићу... Оно што смо открили, има око 30 тачака за које смо поседовали све материјалне доказе. Нажалост, у овом пожару неки материјални докази су изгорели, али неки су и остали... И ми смо се питали, одакле Драгољубу Симоновићу ти подаци из пријаве коју смо доставили".

Јовановић каже да имају извештај Министарства правде да је комплетан предмет пребачен са Другог основног тужилаштва на Више  тужилаштво, наводећи да имају и обавештење тог тужилаштва да је поступак у току и да Одељење за организовани криминал ради пуним темпом, да тужилаштво ради и да се води истрага.

Онда смо дошли до сазнања, каже Јовановић, да је бивши општински јавни правобранилац, "оно што смо ми њој доставили, и што је била дужна да процесуира, да достави надлежним институцијама, она је то однела Драгољубу Симоновићу и дала му на руке. Она је омогућила Драгољубу Симоновићу да уклони материјалне доказе".

На питање да ли верује у правду и да ли верује да ће онај ко је крив за паљење његове куће и одговарати, каже да ако не буде било одговорних - да би то био шамар српском правосуђу.

"Сви окривљени, осим Симоновића, потписали су своју кривицу. И сви терете Драгољуба Симоновића као налогодавца... Он је пуштен да се брани са слободе, ја сад не знам колико ће новац Драгољуба Симоновића утицати на сведоке да случајно не промене изјаве и колико ће суд у све то поверовати. А они су сви дали изјаве испред својих адвоката, испред заменика јавног тужиоца, потписали су изјаве признања, а суду је остало само да саслуша и да донесе пресуду", каже Јовановић.

Каже да је проблем што се ради све како би поступак што дуже трајао.

"Прво пут није дошао Симоновић, другои Маринковић, трећи Нповаковић, четврти пут нису дошли адвокати и то иде у недоглед. Сада мамо суђење 12.12. тачно годину дана од паљења моје куће".

Јовановић наводи да има полицијску заштиту без које се никуда не креће, додајући да тренутно не прима претње, али да их, како истиче, очекује јер је Симоновићу јак душевни бол нанет. "Па вероватно човек пати јер није успо да ме запали са све кућом".

Јовановић каже да не зна како Н1 издржава своје притиске. "Ја мислим да ће испред Н1 да додају ДН1, државни непријатељ број 1. Они се тако понашају, јер ви нисте под њиховом контролу, и будите поносни што нисте... Ваш Дневник у 19 нема ко не гледа", рекао је Јовановић и додао је да чује коментаре грађана. Оценио је да ће и Н1 и сви независни медији да трпе све више и више притиске како се избори приближавају.

Јовановић каже да се и даље бави истраживањем, наводећи да има документа да је један од чланова породице Симоновић уписан на факултет 2015, а диплома издата 22.6.2016. "Он је сада функционеру у ЕПС-у у Гроцкој... Сви су некакви индустријски менаџери, чак и супруга Драгољуба Симоновића, и она је постала индустријски менаџер... И постала је саветник Драгољубу Симоновићу док је био на функцији у Гроцкој", тврди гост Н1.

Јовановић је показао документ за који тврди да је одлука општине Гроцке о томе колико ће се издвајати "за аутобусе који развозе пензионере да би аплаудирали Вучићу по митинзима", а да је за ову годину такав документ, тврди, Симоновић потписао док је био у притвору. Причао је, говорећи о сазнањима до којих је дошао, и о путу у Италију, на који је Симоновић повео чланове своје породице.

"Имамо неколико килограма тог материјала, само чекамо да нас тужилаштво позове да им све доставимо", закључио је.

Детаљније у видеу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси