Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обрадовић: Пред изборе још жешћи притисак на медије, Вучић индиректни наручилац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2019.

Аутор: Н1

Обрадовић: Пред изборе још жешћи притисак на медије, Вучић индиректни наручилац

Потпуно је сигурно да је спорни текст Иштвана Каића у којем клевеће новинаре последица климе коју генеришу председник Србије и његова странка, оценио је новинар Вукашин Обрадовић.

Редакција листа Данас је саопштила јуче да је "такозвани медијски аналитичар Иштван Каић у тексту на свом блогу, који су пренели сајтови Информера, Пинка и Српског телеграфа, на најгрубљи начин увредио и оклеветао новинарку Данаса Снежану Чонградин, као и многе друге колеге из слободних медија називајући их наркоманима и алкохоличарима".

Имајући у виду да се у поменутом тексту и новинари Н1 таргетирају, Н1 је најавио да ће предузети све мере на заштити њиховог интегритета.

Ништа "одвратније није се појавило у срском медијском простору", који је већ обиловао увредама на рачун новинара, рекао је Обрадовић говорећи о том тексту.

"Оно што је он написао је гомила увреда на рачун пре свега новинара који нису под контролом власти. Оне превазилазе досадашњи ниво, јер се отворено приписују људима и накркоманија и алкохолозима", каже он.

То је основни аргумет целе приче, наводи Обрадовић и додаје да је то испод сваког цивилизацијског нивоа.

"Слобода мишљења као свака слобода није неограничена, она је ограничена слободом другог, ово су простачке увреде.. то је таргетирање неких медија, а новинари који су наведени су колатерална штета", рекао је.

Како наводи Обрадовић, наставља се битка коју власт упорно види против мало независних медија, само се прелази на други терен.

"То је део фронта, линије одбране власти пре свега од вести које представљају опасност по режим, а једино се могу прочитати на овим медијима", додаје.

Сасвим је јасно да власт стоји иза тих напада и ту нема спора, истиче Обрадовић.

Он сматра да ће се овакви напада интензивирати пред изборе.

"Биће још жешћи притисак, то ће бити велики притисак и за ове медије", наводи.

Обрадовић је рекао и да не разуме зашто је лист Данас тражио да се Вучић дистанцира и осуди овакво писање.

Како је рекао, "не може неко ко је индиректни наручилац овог текста да се дистанцира".

"Не могу да кажем да је Вучић рекао Иштвану Каићу да напише текст, али потпуно сам сигуран да је тај текст последица политичке климе коју генерише председник Србије и његова странка, и чудно је да од њега сад тражите да се дистанцира, али могу да схватим то као указивање на онога ко стоји иза свега, ако је то жеља колега из Данаса", каже он.

Обрадовић је рекао да се плаши се да то не буде најава нечега да ћемо имати сваки дан овакве текстове. Не треба такву могућност занемарити.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси