Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ненад Крстић изабран за председника Програмског савета РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2019.

Извор: РТВ

Ненад Крстић изабран за председника Програмског савета РТВ

Данас је одржана прва конститутивна седница новог сазива Програмског савета Јавне медијске установе "Радио-телевизије Војводине" на којој је за председника тог саветодавног органа покрајинског јавног сервиса, изабран професор доктор Ненад Крстић, а за његовог заменика доктор Ивана Кнежевић.

Проф. др Ненад Крстић је редовни професор на Одсеку за романистику на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду и члан је Одбора САНУ за српски језик у поређењу са другим језицима. Објавио је више од 60 научних радова из области компаративне лингвистике и традуктологије, као и седам монографија. Поред тога, одржао је и низ јавних предавања о филозофским, научним и друштвено-политичким темама на универзитетима у Паризу, Анжеу, Греноблу, Стразбуру, Болоњи, Скопљу, Бања Луци, Београду, Нишу, Косовској Митровици, Новом Саду итд. Одржао је и неколико јавних предавања о друштвено-политичким темама у Европском парламенту у Стразбуру и у чувеној Кући хемије у Паризу. Учесник је бројних научних скупова, конференција и округлих столова.

Др Ивана Кнежевић је докторирала на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, на Катедри за српски језик и књижевност. У Радио-телевизији Војводине запослена је од 2006. године. Радила је на најодговорнијим и најсложеним пословима, а тренутно је руководилац Центра за истраживање јавног мњења и аудиторијума.

Нови сазив Програмског савета има четворогодишњи мандат.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси