Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РСЕ: Узбуњивач из Крушика „привремено удаљен с посла“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2019.

Аутор: Бета, РСЕ Извор: Н1

РСЕ: Узбуњивач из Крушика „привремено удаљен с посла“

Узбуњивач Александар Обрадовић, запослен у фабрици наменске индустрије Крушик Ваљево, који је медијима проследио документа која указују на могућу корупцију у том предузећу, добио је решење о привременом удаљењу са посла, потврђено је за Радио Слободна Европа (РСЕ) у холдинг корпорацији Крушик Ваљево.

„Запосленом Александру Обрадовићу није изречена никаква дисциплинска мера, већ је у складу са важећим прописима донето решење о привременом удаљавању са посла“, речено је у Крушику у одговору на питање РСЕ.

Додаје се да та мера траје практично од када се Обрадовић налази у притвору.

„За време трајања мере удаљења са посла Обрадовић ће примати накнаду у висини једне четвртине зараде, у складу са законом. Ова мера ће трајати докле год се Обрадовић налази у кућном притвору“, кажу у холдинг концерну Крушик.

Адвокат Владимир Гајић, правни заступник Обрадовића за РСЕ каже да решење о привременом удаљавању Обрадовића са посла није донето незаконито.

„Обрадовић је 7. октобра 2019. у време док се још налазио у Централном затвору у Београду, добио решење о привременом удаљавању с посла. Холдинг корпорација Крушик је донела решење којим се он привремено удаљава с посла, они на то имају право по Закону о раду. То је на неки начин и заштита запосленог, јер уколико се не би појавио три дана на послу, могао би да добије отказ“, појашњава Гајић и додаје да је оно што забрињава то што Обрадовић у кућном притвору може остати до правоснажног окончања кривичног поступка који се против њега води.

„То може бити три дана, а може бити и пет година“, каже Гајић.

Александар Обрадовић се од 14. октобра одлуком Вишег суда у Београду налази у кућном притвору. Претходно је боравио у Централном затвору у Београду након што је 18. септембра ухапшен на свом радном месту под сумњом да је починио кривично дело одавање пословне тајне.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси