Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Редакција Данаса: Председник јавно да осуди текст Иштвана Каића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 10. 2019.

Аутор: Редакција листа Данас Извор: Данас

Редакција Данаса: Председник јавно да осуди текст Иштвана Каића

Такозвани медијски аналитичар Иштван Каић у тексту на свом блогу који су пренели сајтови Информера, Пинка и Српског телеграфа на најгрубљи начин је увредио и оклеветао новинарку Данаса Снежану Чонградин, као и многе друге колеге из слободних медија називајући их наркоманима и алкохоличарима.

Редакција листа Данас је згрожена начином на који се режим Александра Вучића, преко Иштвана Каића и таблоида које контролише, у очигледно синхронизованој кампањи, обрачунава са новинарима и медијима. Такав вид линчовања новинара незапамћен је у новијој историји српског новинарства, јер се никада није десило да једну бљувотину од текста преносе медији са националном покривеношћу, који свесрдно подржавају власт.

Из тог разлога сматрамо да је веома битно да председник Александар Вучић јавно осуди овај текст и медије који су га пренели. Председник је до сада искључиво осуђивао критичке текстове у слободним медијима, а никада није осудио ниједан, па ни овај заиста страшан текст, из њему лојалних гласила.

Редакција листа Данас уз консултације са осталим колегама и удружењима новинара, размотриће правне мере које ћемо због овог текста покренути против Иштвана Каића и медија који су га пренели.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси