Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливера Ковачевић: Емисија “Да можда не” се неће емитовати од ове сезоне. Има много више препрека него што сам навикла у Информативном програму
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Извор: Nedeljnik.rs

Оливера Ковачевић: Емисија “Да можда не” се неће емитовати од ове сезоне. Има много више препрека него што сам навикла у Информативном програму

Главна и оговорна уредница Забавног програма РТС и ауторка емисије “Да можда не” Оливера Ковачевић изјавила је да се та емисије више неће емитовати на РТС.

“Емисија ‘Да можда не’ од ове сезоне неће се емитовати. Понуђено ми је да бирам између Забавног програма и емисије. Изабрала сам Забавни, јер данас у Информативном програму има много више препрека од оног на шта сам навикла”, рекла је Оливера Ковачевић у интервјуу за Данас.

Одговарајући на питање да ли прелази на ТВ Н1, Ковачевић је рекла да никада није разматрала ту опцију, нити да је били таквих понуда.

“Редовно гледам Н1 и разумем колико је тешко радити када те бојкотују представници власти јер сам и ја у једном периоду, радећи на БК, била бојкотована од  најјаче владајуће партије. Међутим, тада је ипак било више учесника у власти, самим тим и више центара моћи, тако да се и у студију могао водити дијалог са две стране. О преласку на другу телевизију нисам размишљала и углавном сам радила на телевизијама са националном фреквенцијом”, истакла је она.

Упитана да прокоментарише критике на рад РТС, Ковачевић је навела да је за РТС најважније независно финансирање јавног сервиса.

“То значи да не може ниједна влада, министар или председник да га уцењује са тим да ли ће му бити уплаћене паре из буџета или не. Тај усуд увек прати РТС. РТС се делом финансира из претплате, делом из буџета и добрим делом комерцијално од реклама.  ХРТ има претплату од 11 евра, односно 11 милиона евра месечно, док РТС има један евро (део претплате одлази РТ Војводини) што је негде око два милиона месечно, што је отприлике довољно само за плате запослених”, објаснила је Оливера Ковачевић.

Она сматра да сваки новинар и уредник мора да одговара за оно што ради и да се она увек трудила, па и данас, да професионално ради свој посао.

“Увек ће бити примедби, симпатија и антипатија, али ви као новинар морате да се потрудите да дате све од себе да у студију обезбедите увек најмање две стране заинтересоване за ту тему, а као новинар извештач да тачно обавестите јавност о ономе што се догодило. Наравно да видим да су медији у Србији у ужасно лошем положају, да је више пропаганде него извештаја, да је све више лажи и да је превише увреда него пристојног опхођења. Наравно да су новинари великим делом кривци, али пре него што то изговорите, ви лично размислите о вашој одговорности грађанина”, рекла је Оливера Ковачевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси