Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Званичник ОЕБС-а осудио напад на телевизију Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Извор: Н1

Званичник ОЕБС-а осудио напад на телевизију Н1

Представник ОЕБС-а за слободу медија Арлем Дезир осудио је у петак недавни инцидент против телевизије Н1, саопштила је та организација.

"Снажно осуђујем сваки покушај и сваку активност којом се угрожава безбедност новинара. Напади на медијске раднике да би се они представили као страни плаћеници је опасно и неприхватљиво понашање и мора да буде осуђено и ефикасно процесуирано", рекао је Дезир поводом инцидента који се догодио 14. октобра када су двојица маскираних мушкараца у двориште зграде Н1 бацила већи број летака на којима је писало "Република Србија довиђења, Н1 добродшли у Луксембург".

Дезир је поздравио брзу реакцију полиције и позвао је да хитно идентификују то двоје људи и изведу их пред лице правде што пре, додајући да "једино ефикасна истрага може да спречи сличне инциденте у будућности и омогући свим новинарима да раде у безбедном окружењу без икаквих притисака".

Он је подсетио да је Министарски савет ОЕБС у децембру прошле године усвојио Одлуку о безбедности новинара коју треба применити у свих 57 земаља чланица организације и подсетио да су новинари Н1 само ове године трпели притиске и доживљавали претње на које је Дезир неколико пута реаговао. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси