Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Обрадовић: Вучић је знао шта се догађа у Крушику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 10. 2019.

Аутор: Катарина Живановић Извор: Данас

Узбуњивач из Ваљева о малверзацијама у тој војној фабрици специјално за Данас

Обрадовић: Вучић је знао шта се догађа у Крушику

Александар Обрадовић, узбуњивач из Крушика, дане у кућном притвору проводи мирно, покушавајући да се навикне на медијску пажњу коју је у јавности изазвао његов случај.

У разговору за Данас каже да су документи који су објављени о умешаности оца министра полиције Небојше Стефановића са трговином оружјем само део сазнања о сумњивим пословима Крушика.

– Прича је много шира и доста људи је уплетено. О свим сазнањима постоје чврсти докази и сви ће бити достављени тужилаштву – истиче Обрадовић. Он додаје да са сигурношћу зна да је о сумњивом пословању Крушика и пре медијских објава било обавештено надлежно Министарство одбране, али и председник Александар Вучић, којима су анонимно писали људи из Крушика и чланови синдиката. Међутим, Вучић није реаговао.

– Уместо тога, он прича бајке о успешном пословање фирме у којој радим. Стварност је потпуно другачија. Крушик послује са губитком а радници су уплашени и уцењени. Око 2.000 људи раде на одређено, на три месеца им се продужава уговор. Највећи број њих је запослен по страначком кључу и гласачки је потенцијал владајуће партије за предстојеће изборе – указује Обрадовић.

Од када је изашао из затвора, нико од колега му није дошао у посету, иако му посете нису забрањене. Само га је њих троје поздравило преко колегинице.

– Запослени имају редовну плату и то им је најважније. Донекле имам разумевања, јер страх од губитка посла и уопште за егзистенцију један је од највећих страхова. А то је управо оно што ова власт користи и то је начин на који опстаје. Ти људи су махом запослени последњих година, али ми је жао старијих колега који су читав радни век провели у Крушику, уткали у њега своје знање и рад, буквално изградили фирму. Они знају шта се дешава али ћуте или шапућу по ходницима. Допустили су да их ова власт претвори у бескичмењаке – каже наш саговорник. Додаје да не зна шта може да очекује од судског процеса.

– Немам шта да кријем. Сва моја сазнања поткрепљена су доказима. Стојим иза свега што сам рекао. Овде је фокус на оцу министра полиције али ту постоји још неколико фирми које имају везе са овом причом. Има детаља које нисам стигао ни мом адвокату да кажем. Ситуација је комплексна и широка, али сви ће на време бити обавештени. Имаћете пуно материјала за писање – наглашава Обрадовић. Понавља да је лаж да је одавао војне тајне, јер „у Крушику нема војних тајни, та ознака је скинута“.

– Све сам радио због Крушика и никакав новац нисам узео нити сам било када радио за неке политичаре – истиче Обрадовић.

Притворски дани

– Покушавам неснађен да се снађем. Нисам навикао на медијску пажњу. У кућном притвору немам интернет ни телефон, али ми породица преноси информације. Време проводим са сином коме су док сам био у затвору рекли да сам на службеном путу. Али сада све зна, иако има само осам година. Од детета не може ништа да се сакрије – прича Обрадовић.

Захвалност Данасу

– У затвору сам био претплаћен на Данас и из ваших новина сам прво сазнао шта се догађа и да је информација о мом хапшењу доспела у јавност. Желим да се захвалим вашем листу на професионалном праћењу целог случаја, али и за све раније текстове које сте објављивали о Крушику – каже Александар Обрадовић за Данас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси