Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ снимио спот подршке за Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

НДНВ снимио спот подршке за Н1

Екипа Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) снимила је видео подршке колегама са Телевизије Н1 који су изложени претњама, поставила га на друштвене мреже и позвала грађане на солидарност са нападнутим колегама новинарима.

 

Преседник Управног одбора НДНВ-а Норберт Шинковић рекао је да без грађана нема слободе медија.

“Слобода медија није само питање права новинара, то је питање слободе свих грађана. И грађани треба да знају да треба сваки дан да се боре за своје право да буду информисани објективно и на прави начин. Зато је сада тренутак да сви ми станемо у одбрану професионалног новинарства, да станемо у одбрану Н1”, поручио је Шинковић у видеу подршке.

Извршни директор Независног друштва новинара Војводине Вељко Милић рекао је да без слободних медија нема ни слободног мишљења, а без слободног мишљења нема ни слободног појединца.

“Због тога је у овим тренуцима потребна солидарност јер не смемо дозволити да маскиране групе или појединци одлучују ко је пожељан а ко непожељан, јер данас је то Н1 а сутра то може бити било ко од нас”, навео је Милић.

Члан Управног одбора НДНВ-а Дарко Шпер рекао је да Н1 треба подржати зато што та комерцијална телевизија заправо обавља посао јавног медијског сервиса, пошто то не раде ни Радио-телевизија Србије ни Радио-телевизија Војводине.

Новинарка Сања Кљајић казала је да је било јасно да ће организоване хајке, напади и таргетирања на насловним страницама прорежимских таблоида на крају довести и до физичких напада на новинаре, због чега је сада моменат када “сви заједно треба да стану једни уз друге и да кажу ‘доста’”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси