Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Поступак против запосленог у Крушику вођен у складу са законом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

Тужилаштво: Поступак против запосленог у Крушику вођен у складу са законом

Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал саопштило је данас да је предистражни и кривични поступак за одавање пословне тајне против А.О. из ваљевске војне фабрике Крушик вођен у поступности у складу са законом, а не „на било какав тајни начин“ и да су у потпуности поштовани прописи који уређују област заштите тајних података, узбуњивача и података о личности.

„Истрага је у овом моменту усмерена ка радњама које је осумњичени предузео од 2014. године до дана покретања поступка, тако што је радећи на позицијама евидентичара и терминера у производњи у предузећу наменске индустрије Крушик из Ваљева, из разлога личне природе, противно законима и не придржавајући се одредби Закона о заштити узбуњивача, неовлашћено прибављао податке различитих степена тајности о пословању овог наменског предузећа у вези више војних производних програма у намери да их преда непозваном лицу“, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је навело да је осумњичени те податке, путем рачунарске комуникације, предао страном држављанину да би та особа један део објавила на Интернету.

„Јавно тужилаштво ће у складу са важећим процесним и материјалним кривичноправним прописима наставити да води кривични поступак у овом предмету ради утврђивања чињеничног стања у потпуности, о чему ће јавност, у складу са законским могућностима, бити благовремено обавештена“, додаје се.

Одлуком Вишег суда у Београду узбуњивач А.О. из фабрике Крушик враћен је јуче, после три седмице проведене у затвору, у кућни притвор.

Виши суд је одбио жалбу Вишег јавног тужилаштва да А.О. буде у притвору у затвору, те остаје на снази одлука судије за претходни поступак и он се враћа у кућни притвор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси