Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест испред капије Централног затвора, подршка раднику Крушика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 10. 2019.

Аутор: М. Д. Миљковић Извор: Данас

Протест испред капије Централног затвора, подршка раднику Крушика

Испред капије Централног затвора у Београду, друго вече заредом, одржан је протест на коме су грађани захтевали пуштање радника фабрике наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву Александра Обрадовића.

Обрадовић је ухапшен јер је медијима доставио податке из поменуте фирме који указују на повезаност оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића са трговином оружјем. Грађани и новинарске екипе почели су да се окупљају нешто пре 18 часова, када се у “онлајн” медијима појавила информација да се Обрадовић враћа у кућни притвор, након што је Виши суд одбио жалбу Вишег јавног тужилаштва.

Окупљени су се жалили да су имали потешкоће да дођу до зграде Централног затвора, због таксиста који су блокирали централне саобраћајнице, што је пореметило јавни превоз.

Није било транспарената, а грађани су узвикивали “Александар Обрадовић није криминалац” и “тата је граната”.

Једна женска особа пришла је окупљенима и повишеним тоном упитала “који к…. тражите овде”, да би је полицајци у цивилу убрзо удаљили са места на коме се скуп одржавао.

Од представника Савеза за Србију, испред Централног затвора вечерас су се појавили заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић, председник Демократске странке Зоран Лутовац и први човек Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

Испред “ЦЗ-а” било је и активиста Покрета слободних грађана, удружења “1 од 5 милиона” и Иницијативе Не давимо Београд.

Грађанима се прва обратила Ивана Тодић, представница Иницијативе жена Србије, организације која је иницирала окупљања испред затвора.

Тодић је поручила да је сваки слободан грађанин Србије Александар Обрадовић, те да су се они  вечерас окупили јер желе да се поштују прописи.

– Иначе ћемо сви ми бити доведени у ситуацију да будемо Александар Обрадовић и да као Јозеф К. будемо у некон процесу без краја, у држави у којој живот вреди једну наногицу – истакла је Тодић.

Испред удружења “1 од 5 милиона” говорио је студент Миодраг Симовић, који је указао да је Обрадовић ухапшен због тога што је скренуо пажњу на неке неправилности које су уплетени неки, како са врха власти кажу, “јако битни људи”.

– Ти људи уопште нису битни, не за наше животе. Један Александар Обрадовић свима нама много је битнији од свих њих – нагласио је Симовић и подсетио да је Законом о заштити узбуњивача забрањено спречавање узбуњивања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси