Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест испред Централног затвора због хапшења узбуњивача из Крушика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2019.

Аутор: Бета, ФоНет, Марија Комазец Извор: Н1

Протест испред Централног затвора због хапшења узбуњивача из Крушика

Неколико десетина људи у организацији Иницијативе жена Србије окупило се вечерас испред Централног затвора у знак протеста због хапшења А.О, радника "Крушика" из Ваљева, који је ухапшен јер је медијима доставио податке из те фирме који указују на повезаност оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића са трговином оружјем.

А.О. је приведен 18. септембра, а вест о његовом привођењу објављена је пре неколико дана.

Грађани су се окупили испред Централног затвора да би исказали своје незадовољство.

Протест су подржали активисти "1 од 5 милиона", СзС, Покрет слободних грађана, Иницијатива "Не давимо Београд"...

Удружење новинара Србије (УНС) и Независно удружење новинара Србије затражили су ослобађање из притвора А.О. који је био новинарски извор.

Грађани ће се до његовог пуштања окупљати испред зграде Централног затвора у Београду сваког дана од 18 сати, најавило је раније данас удружење "1 од 5 милиона" и позвало грађане да стану у одбрану А.О. 

"Овакво политичко хапшење је још један доказ да данас живимо у једноумљу и диктатури једног човека. Да би стали на пут корупцији морамо стати у заштиту узбуњивача који су имали храбрости да проговоре и укажу на доказе корупције, страначког мобинга и тероризма", наведено је у саопштењу удружења "1 од 5милиона".

Истовремено, удружење је позвало и све надлежне институције да узму у обзир доказе на које је овај узбуњивач указао и процесуирају оца министра Стефановића. "Зашто тужилаштво није већ покренуло поступак против министровог оца? Зашто тужилаштво, када су у питању интереси власти, делује експресно,док су за потребе грађана поступци трају и пар година", пита Удружење уз захтев да А.О. буде хитно пуштен на слободу.

"Оштро се супростављамо покушају режима да заплаши све оне који износе истину о бројним криминалним аферама Вучићевог режима и након његовог рушења борићемо се да се одговорни процесуирају за све афере", поручили су из СзС.

"Сваког дана у 18 часова испред ЦЗ-а, док узбуњивач не буде пуштен на слободу!", навели су из Иницијативе "Не давимо Београд".

Узбуњивачи нису криминалци, поручују из Покрета слободних грађана.

Испред ЦЗ-а ћемо "пружати подршку једном од нас који је затворен јер је дао доказе о мафијашким пословима и страначко породичној трговини државним оружјем", саопштила је претходно Иницијатива жена Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси