Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нишка иницијатива критикује медије и покреће свој сајт
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 10. 2019.

Аутор: М. Зиројевић Извор: Јужне вести

Нишка иницијатива критикује медије и покреће свој сајт

Да су медији осовина зла којом се служи Српска напредна странка и Александар Вучић, тврди шеф одборничке групе Нишка иницијативе Срђан Нонић. То наводе као један од разлога зашто је ова политичка организација покренула свој сајт где ће преносити своје приче, вести, саопштења, анкете, покретати дебате, а позивају грађане да им шаљу критичке текстове, чак и анонимно.

Незадовољни медијском сценом опозиционари углавном протестују, али су се у Нишкој иницијативи одлучили за корак више – направили су свој сајт и покушаће да се баве и новинарским послом.

Данас је Срђан Нонић пустио сајт niskainicijativa.com у погон, а каже да ће се трудити да лансирају теме за све грађане и буду отворени за њих.

Охрабрујемо не само грађане, већ и студенте журналистике, комуникологије и осталих студијских група да нам шаљу стручна мишљења. Објављиваћемо и одређене текстове људи који желе да остану анонимни, а хоће да избаце свој критички став, а плаше се – кажу из Нишке иницјативе.

Један од разлога за оснивање сајта је медијска блокада за коју кажу да постоји.

Тартгетирам увек медије зато што знам да је зо осовина зла или полуга зла којом се Вучић и СНС служи. То је главни проблем демократије. Кад бисмо то решили бар мало, било би много боље, на првом месту за грађане – рекао је Нонић.

Најавили су и да ће имати одељак посвећен судовима где ће пратити и објављивати садржај огласних табли.

Сајт није регистрован као медиј, већ је више као НВО сајт, објаснио је Нонић.

Нишка иницијатива је група која има 4 одборника у Скупштини града.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси