Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додела награде „Катарина Прерадовић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2019.

Аутор: ФоНет

Додела награде „Катарина Прерадовић“

Фондација Катарина Прерадовић по трећи пут додељује годишњу награду за новинарску храброст, изузетност и доследност.

- Данас када је тешко бити новинар цела професија се суочава не само са спољашњим притисцима него и унутрашњим урушавањем. Све мањи је број новинара који негују високе професионалне стандарде и утолико је значајније остати данас на висини стандарда које је Каћа поставила и пратила. Фондација то цени, подржава додељивањем ове награде која носи часно име Катарине Прерадовић - саопштено је из Фондације. 

Награда ће бити додељена у петак у 13 часова у Дорћол Платзу. Досадашњи добитници награде Фондације „Катарина Прерадовић“ су Марко Соборац, карикатуриста, и Предраг Благојевић, уредник Јужних вести. 

Подсећамо, Катарина Прерадовић била је једна од најутицајнијих економских новинара и велики борац против корупције у одбрани друштвених интереса. Фондација „Катарина Прерадовић“ негује и развија вредности које је наша прерано преминула колегиница оличавала у новинарској професији: високе професионалне и моралне стандарде, интегритет, бескомпромисну тежњу ка истини, части и достојанству, тежњу ка бољитку за цело друштво. Оснивачи су њени чалнови породице и Катаринине колеге и пријатељи. ?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси