Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Авала треба да ми плати због смене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 07. 2011.

Извор: Блиц

ТВ Авала треба да ми плати због смене

Двадесет година радим свој посао професионално и не желим мрљу у својој каријери, каже Немечек



Роберт Немечек, бивши главни и одговорни уредник ТВ „Авала“, који је без претходног обавештења разрешен дужности због наводног лошег пословања, поднео је тужбу против ТВ „Авала“ због повреде угледа, части и права личности.

Он је отпуштен и због непоштовања, како Немечек каже, непостојећег договора на основу којег је имао рок од шест месеци да ТВ „Авала“ постане једна од три најгледаније телевизије у Србији.

Пола године после смене Немечека, ТВ „Авала“ се налази на дну лествице гледаности телевизија са националном фреквенцијом, а запослени потражују неколико заосталих месечних зарада.

Бојана Лекић, садашњи главни уредник на Телевизији „Авала“, не жели да коментарише овај случај.

- На Телевизију „Авала“ није стигла никаква званична тужба. За сада немам никакав коментар - рекла нам је Бојана Лекић. Незванично смо сазнали да је Роберт Немечек разрешен са места главног уредника Телевизије „Авала“ и именован у саветника програма. Његова плата касни на ТВ „Авала“ исто као и другим запосленима у тој медијској кући.

У телевизијским круговима Роберт Немечек важи за врсног познаваоца посла и најбољег уредника филмског и серијског програма у Србији и добитник је бројних признања у последње две деценије. Први је, крајем деведесетих година, обновио односе са највећим холивудским компанијама, што је омогућило да на екране стигну најактуелније серије и филмови, практично у исто време када и на највеће телевизије у свету. Пре доласка на ТВ „Авала“ био је помоћник генералног директора РТС-а задужен за програм.

- Због угледа и нанесене штете тражим сатисфакцију, нема аргумената да сам лоше радио. Желим да знам праве разлоге за моју смену и тражим одштету у новцу. Важно ми је да суд донесе праведну одлуку. Нисам ником украо или узео новац, нисам побегао са „Авале“, остао сам на њој јер сам поштено радио. За саопштење о мом разрешењу сазнао сам из иностранства од пословних партнера, не од људи са „Авале“. Ни седам месеци касније, са мном нико није разговарао о свему томе.

Двадесет година радим свој посао професионално и не желим мрљу у својој каријери. Да је „Авала“ наставила да ради како сам је ја замислио, сада би била међу најгледанијим телевизијама - каже Роберт Немечек.

В. Ђ. Ђ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси