Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бунфорд се изговара како би избегао шкакљив интервју
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 09. 2019.

Извор: www.slobodnasubotica.rs

Бунфорд се изговара како би избегао шкакљив интервју

Бунфордов одговор у редакцији смо доживели као одговор недостојан савесне јавне личности која одговорно води градски парламент, каже Бранко М. Жујовић, уредник сајта Слободна Суботица.

Иако је у имејлу више него јасно наведено да би Слободна Суботица желела да направи и објави интервју са њим поводом стања у Банатској и другим поплавама погођеним улицама, у којем бисмо се дотакли и других тема важних за град, Тивадар Бунфорд, председник Скупштине града, који је прошле недеље примио угрожене мештане Банатске улице и са њима разговарао, одговорио нам је да се обратимо Секретаријату за комуналне послове, енергетику и саобраћај Града Суботица и надлежним јавним предузећима.

- Бунфордов одговор у редакцији смо доживели као одговор недостојан јавне личности која савесно води градски парламент. Одговорност мора да обухвати све грађане, не сме да досеже само до граница личних, страначких и коалиционих интереса. - каже Бранко М. Жујовић, уредник сајта Слободна Суботица. - Поплаве у граду, који уместо да санира тај проблем гради аква-парк, биле су само повод за интервју у којем бисмо се свакако дотакли и снимка Дејана Мамужића, који је Слободна Суботица једина објавила, на којем се види како фабрика на чијем је челу Бунфорд испушта плаву течност у суботичко земљиште. Дотакли бисмо се и начина вођења града, односа на релацији СВМ - СНС и још доста тога. Имајући у виду Бунфордов одговор, у редакцији с правом сматрамо да се он на непримерен начин изговара, покушавајући да избегне шкакљив интервју. Притом, Бунфорд је покушао да нам одреди саговорнике што је у односу на релацији политичар - медији недопустиво или је, у најмању руку, категорија времена које је одавно за нама.

Жујовић каже да је Бунфорду послата нова молба за интервју.

- Поновили смо му да су поплаве само повод за интервју и истакли да је, као председник Скупштине града, итекако упућен на комуналне проблеме грађана, као и да је прошле недеље управо тим поводом примио становнике Банатске улице. На шта је упућен председник локалног парламента, ако није упућен на проблеме грађана? Бунфорд сигурно није упућен на комуналне проблеме грађана у Рејкјавику или Сан Марину, иако би, сигуран сам у то, у овом тренутку волео да јесте. Нагласили смо и да желимо да му поставимо питања у вези снимка на којем се јасно види како фабрика на чијем је челу испушта плаву течност у суботичко земљиште. Желели смо да проверимо да ли је тај проблем решен, пошто одговор из "Мастерпласта" никада нисмо добили. Сада чекамо Бунфордов одговор на наш други захтев. Мислим да је веома лоше што коалициони партнери Богдана Лабана у Суботици теже масакрираним стандардима јавног опхођења које је успоставила управо Лабанова политичка екипа. Народ каже: "С ким си, таклав си". То је, судећи по Бунфордовом одговору на наш први имејл, више него тачно - каже уредник Слободне Суботице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси