Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Твитер привремено закључао налог листа Данас због датума рођења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2019.

Извор: Данас

Надамо се брзом повратку

Твитер привремено закључао налог листа Данас због датума рођења

Друштвена мрежа Твитер јуче је закључала налог дневног листа Данас који броји скоро 126.000 пратилаца, након што смо на профилу у место за опис додали датум оснивања, односно „датум рођења“.

Приликом уноса 9. јуна 1997. године као „датума рођења“ Данаса, од Твитера смо добили обавештење да је наш налог закључан јер нисмо испоштовали њихова правила коришћења која подразумевају да налог на овој мрежи могу имати само старији од 13 година.

Испоставило се, према наводима Твитера, да смо у тренутку отварања Данасовог налога 2009. године имали мање од 13 година због чега нам је затражено да пошаљемо неки лични документ како бисмо доказали које године смо „рођени“. Кроз ту форму покушали смо да докажемо да нисмо „човек“ него организација и послали извод о регистрацији из Агенције за привредне регистре.

Писали смо и Twitter Supportu и Paragu Agravalu, званичнику из Твитера чији смо профил пронашли у секцији „О нама“, али одговоре још нисмо добили, иако је налог закључан сада већ 24 сата.

Уз помоћ пријатеља из SHARE фондације успели смо да успоставимо директан контакт са једним другим представником Твитера који је обећао да ће покушати брзо да реши проблем.

Ми, као и наши читаоци и пратиоци на друштвеним мрежама, са нестрпљењем се надамо да ћемо се врло брзо видети поново на „лајни“.

До тада, извињавамо се на можда непромишљеном и неискусном потезу укуцавањем датума оснивања Данаса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси