Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Конвој РТС, после 25 сати чекања на Јарињу, пуштен на Косово
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2019.

Аутор: Бета, РТС Извор: Н1

Конвој РТС, после 25 сати чекања на Јарињу, пуштен на Косово

После 25 сати чекања на прелазу Јариње, данас у шест поподне, конвој са техничком опремом, радницима РТС-а и Stage System-а ушао је на територију Косова и Метохије. Радио телевизија Србије претходно је јавно упутила протест косовским властима задуженим за поштовање процедуре преласка на административним прелазима због заустављања конвоја јавног сервиса на Јарињу.

Како је објављено на порталу РТС, поред благовремено поднете, уредне документације неопходне за улазак на територију Косова и Метохије, конвој РТС-а у којем се налазила техничка опрема за бину и линк возило, задржан је јуче у 15 сати на прелазу Јариње без икаквог образложења.

Конвоју су се данас придружили и остали чланови екипе која је јутрос кренула из Београда - водитељи, музичари Народног оркестра РТС-а и продукционо особље.

РТС је зато јавно упутио протест косовским властима задуженим за поштовање процедуре око преласка на административним прелазима.

"Ово малтретирање и понижавање радници РТС-а издржаће само због тога да би одржали обећање дато грађанима Косовске Митровице и нашем народу на северу Космета, обећање да ћемо концерт одржати", истичу из јавног сервиса.

Караван "Најлепших народних песама" 12. септембра треба да се одржи у Косовској Митровици, што је уједно и концерт којим се обележава 95 година постојања Радио Београда.

УНС: Најоштрије протестујемо због задржавања екипе

Удружење новинара Србије (УНС) и УНС на Косову је раније данас најоштрије протестовало због задржавања екипе Радио-телевизије Србије (РТС) на прелазу Јариње и, како су навели, спречавања да одржи планирани концерт у Северној Косовској Митровици.

УНС и УНС на Косову су у саопштењу истакли да је неприхватљиво ограничавање слободе кретања људи, а посебно новинара и медијских радника и затражили да косовске власти без одлагања омогуће екипи РТС-а да наставити пут за Косовску Митровицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси