Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милетић: Власт покушава да насилно угаси ТВ Наша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 09. 2019.

Аутор: А. Поповић Извор: Данас

Судски извршитељи и полиција упали у просторије независне телевизије ТВ Наша због наводног дуга

Милетић: Власт покушава да насилно угаси ТВ Наша

Судски извршитељи и полиција, у пратњи директора „Филмских новости“ Владимира Томчића, ушли су данас у просторије телевизије Наша због наплате наводног дуга који телевизија има према Томчићу.

Ово је други покушај ове године да се извршитељи на овакав начин обрачунавају са ТВ Наша, иако из ове телевизије тврде да они са спорним дуговањима немају ништа.

Програм телевизије Наша током данашњег дана није био прекидан али су извршитељи већи део радног времена пописивали вредност затечене имовине у просторијама телевизије. Касније су се у згради ТВ Наша у знак подршке појавили и представници опозиције – Марко Бастаћ, Никола Јовановић, Југослав Кипријановић…

Директорка програма ТВ Наша Снежана Милетић објаснила је за Данас да већ други пут полиција долази на ту телевизију предвођена Владимиром Томчићем, иначе чланом владајуће Српске напредне странке, због дуговања која ова телевизија није направила.

– Он потражује опрему Балкан телевизије од које смо ми наследили фреквенцију, али ми смо различита правна лица, немамо ништа са Балкан телевизијом. Просторије у којима се налази наша фирма изнајмљујемо и све што се овде налази припада власнику простора, то није наша имовина а они покушавају да је заплене без икаквог основа, истакла је Милетић у телефонском разговору, приметно потресена због присуства полиције и извршитеља.

Милетић је нагласила и да ову ситуацију доживљава искључиво као покушај притиска од стране власти због непристрасне уређивачке политике те телевизије, с обзиром да стварних дуговања немају.

– Ово је притисак на нашу телевизију зато што објективно извештавамо. Ово је напад власти на слободу медија, желе да нас затворе и смета им што смо увек били отворени за различита мишљења, позивали смо саговорнике и из власти и опозиције. Власт сада покушава да нас насилно угаси, нагласила је Милетић. Она додаје и да је то још очигледније тиме што је члан владајуће странке укључен у овај случај.

– Томчић је дошао бахато, насилно, као да је он власт, пописује све што се налази овде иако нема никаквог основа за то, закључила је директорка програма ТВ Наша.

И представници опозиције стали су у одбрану телевизије Наша и појавили се на лицу места.

Покрет Двери издао је саопштење у коме се закључује да случај ТВ Наша показује “ како ова власт замишља слободу медија“.

– Када на некој телевизији гостују и представници опозиције и чује се и другачије мишљење онда им шаљу извршитеље и полицију на врата. Овим путем желимо да пружимо подршку овој телевизији и да истакнемо да су управо овакве сцене разлог нашег сталног инсистирања на значају независних и слободних медија, сматра потпредседник Двери, Југослав Кипријановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси