Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ надгледа телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2019.

Извор: ФоНет

БИРОДИ надгледа телевизије

Биро за друштвенаистраживања (БИРОДИ) почео је мониторинг извештавања телевизија РТС, Пинк, Прва, О2, Happy, Н1 у оквиру централних информативних емисија, а подаци и запажања ће на месечном нивоу бити објављивани до краја априла 2020. године с намером да допринесе превазилажењу постојеће политичке кризе, оличене између осталог у неадекватним медијским условима који угрожавају постојање демократске јавности.

Намера и жеља је да БИРОДИ допринесе превазилажењу постојеће политичке кризе, оличене - између осталог – у неадекватним медијским условима који угрожавају постојање демократске јавности, наведено је у саопштењу.

У периоду до краја априла 2020. године БИРОДИ ће на месечном нивоу објављивати податке о временској и тоналитетској заступљености јавних функционера у централним информативним емисијама, као и о временској и тоналитетској заступљености странака и водећих страначких функционера.

Биће објављивани и подаци о тематској и жанровској структури мониторисаних прилога и о заступљености региона уизвештавању телевизија обухваћених мониторингом.

Између осталог, БИРОДИ ће објављивати и податке о аргументацији коју користе новинари и актери у анализираним прилозима, као и о поступању новинара у анализираним прилозима.

Предмет мониторинга биће и садржаји политичке комуникације јавних функционера и лидера политичких партија.

Подаци из ван изборног мониторинга извештавања медија биће поређени са мониторингом извештавања медија из ван изборног периода из 2017. године.

Мониторинг извештавања медија у изборном периоду 2020. године биће поређен са подацима из мониторинга извештавања медија из 2012. 2014. и 2016. године, наведено је у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси