Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко Митровић изгубио на суду од Драгана Ђиласа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 08. 2019.

Извор: Данас

Жељко Митровић изгубио на суду од Драгана Ђиласа

Први основни суд у Београду пресудио је да је Жељко Митровић, власник ТВ Пинк, крив за лажи и увреде које је, у једном од својих бројних „отворених писама“, изнео на рачун Драгана Ђиласа, лидера Странке слободе и правде.

Како се наводи у саопштењу Странке слободе и правде, Митровић је у октобру 2017. године у отвореном писму  насловљеном са „Драги Ђики“, изнео низ лажи, тврдећи да је Ђилас „пљачкао град и државу, сваку фамилију и појединца понаособ, намештао тендере и крао грађане на изградњи мостова“, и то емитовао пуна три дана у разним терминима на својој телевизији. Суд је ове наводе, као и наводе да је Ђилас „хапсио лекаре“, оценио као нетачне и увредљиве и пресудио Митровићу да плати 200.000 динара.

Председник ССП Драган Ђилас изјавио је да је ово већ трећи судски поступак против Жељка Митровића који је добио, али да то није спречило власника ТВ Пинк да настави са изношењем неистина и увреда.

„Он плати хиљаду-две евра и настави да и даље о мени лаже милионе грађана. Подносићу и убудуће тужбе, али јавно постављам питање да ли су казне које суд одређује адекватне кад се види да немају никакав утицај и да се исте ствари понављају. Иста је ситуација и са лажима које изговарају Вучићи, Весићи, Информери и Српски телеграфи… Сви плате ове, за њих симболичне износе, и наставе са лажима. Питање је докле”, истакао је Ђилас.

Новац од одштете Ђилас ће, како је саопштила његова странка, уплатити у хуманитарне сврхе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси