Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мају Павловић овог пута игнорише и РЕМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2019.

Аутор: Ј. Д. Извор: Данас

Власница новосадског Канала 9 већ 11 дана штрајкује глађу испред Регулаторног тела за електронске медије

Мају Павловић овог пута игнорише и РЕМ

Иако штрајкује глађу већ 11 дана испред Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на Тргу Николе Пашића у Београду, Мају Павловић, власницу новосадског Канала 9, нико из РЕМ-а није посетио.

– Нико из РЕМ-а није изашао да ме пита како сам, нити да ме поздрави откако штрајкујем глађу – каже за Данас Маја Павловић, додајући да је „мало малаксала“, али да је добро. Истиче да је добила подршку међународне заједнице, од Мисије ОЕБС у Србији и Репортера без граница, али да је и даље нико није контактирао из државних институција, осим Александра Гајовића, државног секретара у Министарству културе и информисања.

С друге стране, чланица Савета РЕМ-а Оливера Зекић изјавила је јуче да је чула да је Павловић поново почела штрајк глађу, али да то више нема везе са РЕМ-ом. „Покушавали смо да јој помогнемо, али нисмо успели“, рекла је Зекић у краткој телефонској изјави за ФоНет и додала да се Павловић овога пута није ни обратила РЕМ-у.

Маја Павловић још увек чека и на позив из кабинета председника Србије Александра Вучића с обзиром да јој је премијерка Ана Брнабић током претходног штрајка глађу пренела да је Вучић заинтересован за њен случај. Подсетимо, власница Канала 9 већ трећи пут штрајкује глађу најпре због нерешених судских спорова око накнада које телевизије морају да плаћају.

Након сусрета са Брнабић, Павловић је мислила да ће њени проблеми бити решени, али се то није десило, па је била принуђена да се поново одлучи на овакав драстичан вид протеста. Занимљиво је да се РЕМ претходни пут када је штрајковала глађу укључило у решавање њеног случаја, али да је сада потпуно игнорише.

Већина захтева Маје Павловић државним институцијама није испуњена. Како између осталог указује, Каналу 9, који је пре 20 година основао њен покојни отац, новинар Немања Павловић, незаконито је укинута локална фреквенција и преименована у регионалну у процесу дигитализације – која је десетоструко већа и износи 600.000 динара месечно.

Иницијатива жена Србије опомиње да Маја Павловић тражи само једно – поштовање закона и право сваког грађанина на правично суђење. „Маја Павловић се на овај радикални корак одлучила по трећи пут, јер су јој била дата лажна обећања да ће се закон применити, да ће бити донете пресуде у поступцима у којима тражи заштиту својих права. Лажно обећање јој је дао онај, ко је био у обавези да спречи повреду права, а када је право већ повређено да отклони штету – држава“, наводи се у саопштењу Иницијативе.

Угрожавањем свог живота, како се истиче, Маја Павловић трећи пут даје шансу држави да демантује тврдње да институције не постоје. „Она је симбол свих угрожених и понижених грађана Србије, за које је закон само мртво слово на папиру. Маја Павловић није предузетник, како су покушали да је представе поједини представници власти, који штити свој економски интерес, већ грађанка Србије која захтева оно што свакоме од нас припада“, наглашавају из Иницијативе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси