Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "РТС клуб“ – побољшање београдске културне крвне слике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2019.

Извор: РТС

"РТС клуб“ – побољшање београдске културне крвне слике

У Радио Београду, здању које деценијама баштини националну историју и културу, отворен је "РТС клуб“ – конференцијски, излагачки и промотивни центар Радио-телевизије Србије.

Љубитељи културе, уметности и књижевности ће, на новом месту сусрета, у "РТС клубу“, моћи да прелистају књиге у издању РТС-а, слушају музику и одаберу неки од компакт-дискова из богате продукције ПГП-а.

Галеријски простор клуба отворен је изложбом под називом "Мозаик једне епохе“. Реч је о историји Радио Београда, дугој скоро један век.

РТС Клуб је отворио министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

"Ово је јако леп и важан дан за културу у Београду и за историју Јавног сервиса. Мислим да ће ово бити добра прилика да се грађани Србије, на првом месту Београђани, њима је то близу, а онда потом, и сви остали, упознају са богатом историјом радија и телевизије у Србији, која је у великој мери историја нашег друштва, које је пролазило кроз разне епохе. Ова историја показује да је развој, на првом месту радија, из којег је касније проистекла телевизија, била у корак са најсавременијим достигнућима епохе у то време", рекао је министар Вукосављевић. 

Вукосављевић је додао да галеријски и конференцијски простор Клуба представљају побољшање крвне слике културног простора Београда.

"Мислим да Јавни сервис овим гестом и овим поступком, овим простором и будућношћу овог простора, има разлога да се поноси“, истакао је Вукосављевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси