Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Унија дискографа жели састанак о превазилажењу неспоразума с Каналом 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 08. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Унија дискографа жели састанак о превазилажењу неспоразума с Каналом 9

Унија дискографа Србије (УДС) заложила се за одржавање састанка на којем ће се разговарати о превазилажењу неспоразума у вези са новосадским Каналом 9 чија вланица Маја Павловић по трећи пут штрајкује глађу.

УДС се огласила поводом изјаве председника Асоцијације независних електронских медија (АНЕМ) Верана Матића у вези са корекцијом минималне накнаде у Споразуму о јединственој тарифи накнада за емитовање фонограма и на њима забележених интерпретација, који су закључили АНЕМ, с једне стране, и организације ОФПС и ПИ, са друге стране.

УДС позива председника АНЕМ Верана Матића да апелује на Мају Павловић да прекине штрајк глађу и да се организује заједнички састанак са представницима организација Сокој, ОФПС и ПИ, као и представницима удружења новинара УНС.

Циљ тог сусрета био би превазилажење неспоразума Канала 9 са организацијама Сокој, ОФПС и ПИ око плаћања накнаде, утврђивања свих чињеница и договор око склапања споразума између тих организација и Канала 9.

УДС подсећа да је АНЕМ, као репрезентативно удружење емитера, склопило споразум о тарифи са организацијама ОФПС и ПИ 2014. године, као и протокол око регулисања накнаде за емитере са Сокојем такође 2014. године.

Унија дискографа указује и на то да власница Канала 9 Маја Павловић годинама уназад избегава испуњавање законске обавезе и плаћање накнаде за емитовање и да је штрајк глађу њена реакција на правоснажне судске пресуде.

"Организације за колективно остваривање ауторског и сродних права су Маји Павловић у претходном периоду понудиле закључење споразума за Канал 9, међутим Маја Павловић је до сада игнорисала ову понуду", наводи се у саопштењу УДС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси