Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јањић: Проблем медија не може да се реши уочи избора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2019.

Извор: Н1

Јањић: Проблем медија не може да се реши уочи избора

На округлом столу о изборним условима, на коме се говорило о медијима, учествовали су и представници медија. Они су указали су на неравноправан третман који имају на тржишту, претње новинарима и поготово тежак положај на локалу због изложености полтичким и економским притисцима, истакавши да "шминкање" медија пред изборе нема ефекта.

Представници Независног удружења новинара Србије отишли су након уводног дела, пошто је други део састанка био затворен за јавност, са чим се не слажу. Новинар Драган Јањић каже да проблем медија не може да се реши уочи избора и да је стање у медијима данас последица дуготрајног процеса.

"Мислим да је кључни проблем српске медијске сцене у томе што најширим слојевима становништва не постоји доступност информација нити различитим ставовима, то је у 21. велу невероватно. Учесници овог састанка то могу да промене ако хоће, ту су власт и опозиција. Према томе нарочито је власт одговорна за креирање услова за информисање грађана", сматра Јањић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси