Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Однос државе према медијима у пракси - пример власнице Канала 9
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2019.

Аутор: Јелена Зорић Извор: Н1

Однос државе према медијима у пракси - пример власнице Канала 9

Док трају припреме за састанак на коме су тема медији - ево и примера какво је стање у медијима - у пракси. Наиме, власница новосадског Канала 9 Маја Павловић, која је у понедељак почела штрајк глађу, још није добила очекивани позив на разговор са председником Србије Александром Вучићем.

Четири дана не једе и четири дана чека да је позове председник Србије. Маји Павловић је из кабинета премијерке, још пре два месеца, како каже, јављено да управо Вучић жели састанак са њом и да се тражи слободан термин за њихов састанак.

"Ја сам збуњена, заиста не знам, можда то што је мени речено из кабинета премијерке није истина, можда заиста није било иницијативе с његове стране, мада је то мени тако речено", каже Маја Павловић.

А некада је Вучић звао Мају Павловић. Некада, када је био опозициони политичар.

Н1: И ви сте му се тада јављали на телефон.             

"Јесам".

Н1: А шта Вам је тада говорио када Вас позове?

"Па да се нешто дешава о чему би они волели да говоре на нашој телевизији. Ми смо тада налазили термин, први слободан термин да им изађемо у сусрет и да им дамо прилику да се о томе прича".

Тако је Канал 9, како власница тврди, после позива Вучића, извештавао и о штрајку глађу Томислава Николића. Сада када она штрајкује, покушава да га дозове преко телевизије.

"Желим да се сретнемо, као што смо се сретали свих ових 20 година уназад, да ја нисам ту да се свађам, не желим тензије, мени је јако жао што сам и трећи пут приморана да штрајкујем глађу. И да мало на приоритет стави и свој дневни распоред телевизију која после 20 година жели да опстане", каже Павловић.

Власница Канала 9 годинама води поступак пред Управним судом и годинама указује да су таксе за локалне медије нереално високе. На питање Удружења новинара Србије да ли ће до састанка доћи, из кабинета председника Србије још није одговорено.

"Ја се заиста надам, због здравља Маје Павловић, да ће ово бити решено врло брзо, држава је направила ову ситуацију и она мора да је разреши", каже Владимир Радомировић, председник УНС-а.

Пролетос је Маја Павловић прекинула штрајк глађу од 23 дана, после састанка са Аном Брнабић, када јој је обећано да ће се институције активније укључити у решавање проблема.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси