Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство културе реаговало на текст у „Информеру“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2019.

Извор: Данас

Министарство културе реаговало на текст у „Информеру“

Министарство културе доставило је медијима саопштење поводом текста објављеног у дневном листу „Информер“.

Поводом текста под називом “Министарство културе и информисања финансира најгоре хејтере – Држава исплатила 2,3 милиона Ђиласовим медијима на КиМ’’ који је објављен у дневним новинама “Информер” од 15. августа 2019. године, Министарство културе и информисања још једном је нагласило да се преко Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја који се реализују путем електронских медија чији издавачи имају седиште на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, као што се из назива може видети, суфинансирају медијски садржаји, а не одређени издавачи медија.

Комисије које одлучују о приспелим пројектима то раде на основу критеријума који су јасно дефинисани у Правилнику о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и у јавном позиву путем ког је расписан Конкурс, а не на основу власничке структуре истих, наводи се у саопштењу Министарства.

„Дневни лист „Информер“ у свом тексту тенденциозно и необјективно износи нетачне и неистините информације о раду Министарства и комисија које одлучују о медијским садржајима који заслужују подршку државе. Уместо да акценат писања „Информера“ буде на квалитету медијских садржаја и темама које су понуђене за суфинансирање, он се бави власницима медија. Министарству је најважније да јавност добије квалитетне медијске садржаје који ће унапредити информисање грађана на територији Косова и Метохије. Министарство је и претходних година подржавало пројекте медија које помиње „Информер“ и без резерве стоји иза својих одлука“, закључује се у наставку текста.

Рад Министарства културе и информисања је јасан доказ да живимо у демократској држави у којој се сви медији третирају без дискриминације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси