Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Председница Гроцке примила новинара Милана Јовановића у свој кабинет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2019.

Аутор: Екипа Жиг Инфа Извор: Жиг Инфо

Председница Гроцке примила новинара Милана Јовановића у свој кабинет

Председница ГО Гроцка, Живадинка Аврамовић одржала је данас састанак са новинарем Миланом Јовановићем и Вераном Матићем. Састанак је заказан из кабинета премијерке Ане Брнабић.

Милан Јовановић, новинар нашег портала коме је запаљена кућа у децембру прошле године, након што је на позив премијерке Србије Ане Брнабић одржао састанак у њеном кабинету, данас је био на састанку са председницом ГО Гроцка, Живадинком Аврамовић. На овом састанку био је присутан и Веран Матић, председник Комисије за истрагу убиства новинара, који је позван испред кабинета премијерке Србије. 

Раније, новинару Јовановићу у кабинету премијерке је обећано да ће се њен кабинет  потрудити да ГО Гроцка убудуће не игнорише новинаре Жиг Инфа, као и да пружи сву неопходну помоћ потребну како би се Јовановићу завршила комплет кућа која је запаљена у децембру прошле године а за коју је као налогодавац осумњичен бивши председник општине Драгољуб Симоновић.

Данашњи састанак се искључиво односио на помоћ новинару Јовановићу, међутим председница ГО Гроцка је била одлучна у томе да општина не може да помогне финансијски. На данашњем састанку који је трајао око два сата, обећано је да ће ЈП "Водовод и канализација" ускоро вратити прикључак канализације са којег је Јовановић скинут под наредбом Драгољуба Симоновића а извршиоца Владимира Тепфиловића, тадашњег шефа комуналне инспекције. О данашњем састанку биће обавештен и шеф Кабинета премијерке Ане Брнабић.

Подсетимо се, у ноћи између 11. и 12. децембра Милану Јовановићу је запаљења кућа. Од самог почетка наш колега је тврдио да је налогодавац тадашњи председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић. Симоновић је, с друге стране, то категорички негирао и тврдио да је цео случај политичка игра и да ће он, колико сутра (изјава од 12. децембра 2018. године) послати представнике ГО Гроцка како би помогли Јовановићу. Међутим, једино што је Симоновић урадио јесте да је против Јовановића поднео тужбу већ крајем децембра, а обећана делегација никада није стигла. Симоновић је затим, 25. јануара 2019. године ухапшен као осумњичени да је налогодавац за паљење куће. У притвору Симоновић проводи нешто више од месец дана, а у  мају ове године подигнута је оптужница против њега.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси