Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво открило ко је особа за коју је „Српски Телеграф“ тврдио да је новинар КРИК-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2019.

Аутор: Јелена Радивојевић Извор: КРИК

Тужилаштво открило ко је особа за коју је „Српски Телеграф“ тврдио да је новинар КРИК-а

Мушкарац који је наводно пратио супругу Предрага Малог, брата министра финансија, а за кога је провладин таблоид „Српски телеграф“ лажно тврдио да је новинар КРИК-а, идентификован је и саслушан у Првом основном тужилаштву, речено је данас из ове институције за КРИК.

Тужилаштво је одбило да новинарима КРИК-а саопшти име мушкарца који се сумњичи за угрожавање безбедности Милице Андрић, невенчане супруге Предрага Малог, и доставило је његове иницијале – Н.А.

Новинарима је речено само да је мушкарац идентификован и саслушан, као и да су осим њега обављени разговори са оштећеном и сведоцима, али не и шта су они рекли.

Подсетимо, након што је КРИК објавио текст у коме је открио да је Предраг Мали, брат министра финансија Синише Малог, користио стан и аутомобил „Миленијум тима“, провладин таблоид „Српски телеграф“ покренуо је хајку против КРИК-а.

У тексту под насловом „Како се реализује план за слом власти и председника Србије: Вучића руше и преко беба“ таблоид је лажно навео да су новинари КРИК-а невенчану супругу Предрага Малог „спопали насред улице и пратили је до улаза у зграду“. Уз текст су објављени и снимци сигурносних камера који приказују непознату особу како је наводно прати.

Уредник „Српског телеграфа“ Милан Лађевић потом је оптужио КРИК да користи „јапанску методу праћења“ и да је део тајне операције „Омча“, коју наводно спроводе западне амбасаде са циљем да сруше Александра Вучића и СНС са власти. Дан касније, међутим, тврдио је да ипак не зна да ли је на снимку новинар или сарадник КРИК-а.

КРИК је демантовао наводе „Српског телеграфа“ и позвао грађане да помогну да се открије ко је мушкарац. Након изјава председника Србије Александра Вучића да ће надлежни органи истражити о коме је реч, реаговала је и полиција и понудила награду од пола милиона динара за податке о особи са снимка.

Није познато да ли је мушакарац који је наводно пратио супругу Предрага Малог идентификован уз помоћ информација примљених од грађана, будући да тужилаштво није одговорило на питање на који начин је утврђено ко је особа са снимка.

Коруптивне везе брата министра финансија

КРИК је, подсетимо, открио да је Предраг Мали годинама возио „ауди а6“ у власништву „Миленијум тима“, док је стан те компаније користила његова девојка.

Фирма „Миленијум тим“ ангажована је на једном од најпознатијих грађевинских пројеката у држави – „Београду на води“. Осим тога, компанија је радила гасификацију општина Смедерево и Гроцка вредну око 60 милиона евра, а недавно је добила и посао изградње станова за припаднике служби безбедности у Нишу и Врању за 15 милиона евра. Учествовала је и у десетинама других послова плаћених из буџета, а њени приходи из године у годину скачу.

Стручњаци са којима су новинари КРИК-а разговарали казали су да овакав однос брата министра финансија и приватне компаније може да се опише као класичан пример корупције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси