Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комеморација Светиславу Вуковићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2019.

Извор: РТС

Комеморација Светиславу Вуковићу

Поводом смрти новинара и водитеља Светислава Вуковића, у Каменој сали Радио Београда одржана је комеморација. Светислав Вуковић биће сахрањен у 13 часова и 30 минута на гробљу Орловача.

Од водитељске легенде Радио Београда и Телевизије Београд Светислава Вуковића опростили су се породица, пријатељи, колеге. Године 1961. паралелно је почео да ради на радију и телевизији.

Желећи да се огледа у радио-изразу и ван спикерског посла, средином 70-их покреће једну од најслушанијих емисија на радију "Сунце, море, бит и хит", а од 1981. почиње да уређује и води емисију "Време спорта и разоноде".

"Поред Оливере, Катарине и Кристине, имао је деце на свим пунктовима Радио Београда, а сигурно и у великим просторима града Београда, међутим, он се никад није љутио кад су га ословљавали тим надимком - тата, ћале, Света Вуковић", рекао је на комеморацији Милан Анђић, спортски новинар.

"Љубав је само реч", "Одисеја", "Кад бих знао да је сама" само су неке од око 1.000 песама забавне, народне и дечје музике које је написао.

"Нико не зна шта га чека, дан шта носи, свако јуче оставља нам траг у коси, доба прошло и будуће, прича иста, све што сија и не мора да заблиста... И мислим да нећу погрешити, али ћу вас сад замолити за један аплауз за Свету", рекао је водитељ и новинар Никола Нешковић.

Светислав Вуковић, спикер, водитељ и текстописац, преминуо је 4. августа у Београду у 83. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси